I detta poddsamtal dyker vi rakt ner bland våra rättigheter, friheter och skyldigheter i förhållande till vårt rättssystem. Avstamp tar vi hos Judiska museet och ett dokument från 1700-talet, judereglementet. Sen tar vi vägen via individens rätt att utöva sin religion, vidare via burkaförbud i Frankrike, ändringen av grundlagen i Ungern och de konstitutionella rättsprinciperna som juridiken bygger på idag och sen siar vi också om hur de principerna kan tänkas se ut i framtiden.

avsnitt_tre

I avsnittet "Rättvis frihet – ett samtal om våra fri- och rättigheter" hör vi Helena Jäderblom, ordförande i Högsta förvaltningsdomstolen och tidigare domare vid Europadomstolen för mänskliga rättigheter samtala med advokaten Percy Bratt som företrätt bland andra pastorn Åke Green som åtalades för hets mot folkgrupp. Bratt har tidigare även varit ordförande för Civil Rights Defenders.

Avsnittet finns här eller på nästan alla andra ställen där poddar finns! Vi önskar er lärorik och inspirerande lyssning!