Priset syftar till att uppmärksamma museer vars verksamheter fokuserar på samtida europeisk historia och det vetenskapliga, industriella och sociala kulturarvet. Museer som arbetar med 1900-talets historia (social-, politisk eller militärhistoria) liksom Tekniska museer, vetenskapsmuseer, Science centers eller Ekomuseer välkomnas att ansöka.

Bakom priset, som 2016 delas ut för 21:a gången, står the European Museum Academy (EMA) och the Luigi Micheletti Foundation. Förra året vann The National Archives of the Netherlands.

Sista ansökningsdag är 15 oktober 2015.

Här hittar du all information om hur man ansöker>>>

Mer information om priset>>>

EMA_michelettiAward