UEForum är en tidskrift om museer och utställningskritik.

Vi granskar, analyserar och debatterar utställningar på kultur- och naturhistoriska museer runt om i landet, presenterar nyutkommen litteratur och ger internationella utblickar. Dessutom erbjuds  kulturdebatten en värdefull arena.

I det senaste numret besöks länsmuseet i Örebro, Kulturhuset i Rättvik och ett tantmuseum i Hovra.Vi  blickar framåt mot kulturhuvudstadsåret 2013 och det museum för Medelhavskulturerna som just nu uppförs i Marseille. Från Norge hör vi en röst om bristen på kunnig utställningskritik och vi har läst skriften som Göteborgs museer gett ut med anledning av sitt 150-årsjubileum.

Vårt arkiv innehåller samtliga artiklar som publicerats sedan starten 2005, vilka idag utgör en sann guldgruva att gräva i. De senaste tre årens artiklar finns dessutom utgivna som årsböcker och kan beställas separat.

Du som är intresserad av trender, nyheter, analyser och debatter inom området utställningsestetik kan enkelt och utan kostnad prenumerera på vårt nyhetsbrev som utkommer sex gånger om året. Kontakta ulla@ueforum.se för att bli prenumerant på nyhetsbreven som ger dig en snabb överblick över nytillkomna artiklar.

Läs tidskriften och botanisera i arkivet på www.ueforum.se Där hittar du också information om hur du genom att betala in 100 kr blir stödmedlem i den nybildade förening som idag driver tidskriften.

/Ulla Arnell
ulla@ueforum.se