VISBY. I detta avsnitt återbesöker vi Museidagen hos Gotlands Museum och får ta del av ett livepodd-samtal på ämnet ”Vem är det som bestämmer vad politikerna bryr sig om?”. Men vi börjar med historien om ett brev från Påven som skickades till Gotland år 1229.

Livepodd från Gotlands Museum med Ulrica Schenström, Andreas Ekström och Milda Malling.

Deltar i samtalet gör Ulrica Schenström (fd statsekreterare hos Fredrik Reinfeldt), Andreas Ekström (journalist, Årets talare 2019) samt Milda Malling (Södertörns högskola) som forskar om relationer mellan journalister och deras politiska källor.

Om podden ”100 samtal”
Den svenska demokratin fyller hundra år. För att fira bjuder Sveriges Museer in till 100 samtal om sådant som påverkar vår demokratiska utveckling. Med avstamp i historien sätter vi ljus och perspektiv på vår samtid och framtid. Till vår hjälp har vi tagit några av Sveriges mest intressanta tänkare och experter. Med nya avsnitt varje vecka pratar vi lösningar på miljöproblem, om rasism, skolan, mediemakt, partipolitik, juridiska rättigheter och mycket mer. Museer är en utmärkt arena för fördjupande samtal – bortom dagens polariserade debatt.

Du hittar samtliga avsnitt här. Prenumerera gärna!