240410 ORIGO fb bild

Välkomna till premiären av Sveriges Museers nya samtalsforum för brännande debatt!

Under namnet Origo kommer vi löpande arrangera samtal och debatter om angelägna ämnen. Första evenemanget har temat Klimat, konst och aktivism.

Efter klimataktionen på Nationalmuseum 2023, då aktivister limmade sig fast i en målning av Monet, anordnade Sveriges Museer ett panelsamtal om konst och klimataktivism. Nu vill vi fördjupa diskussionen och även bjuda in aktivisterna till samtal. Den 10 april kl 18-19 i på SN7 i Gamla stan samtalar Sveriges Museers generalsekreterare Gunnar Ardelius med konstnären och talespersonen för Återställ Våtmarker, Roxy Farhat, Emma Fritzdotter, sjuksköterska och klimataktivist, Marina Schiptjenko, gallerist, Anna Tascha Larsson, museichef Stockholms Kvinnohistoriska och Per Hedström, utställningschef på Nationalmuseum, i ett panelsamtal om konst, aktivism, klimat och möjliga vägar framåt.

När: 10 april 2024 kl 18-19

Var: Stora Nygatan 7, Gamla stan, Stockholm

Anmäl dig i formuläret här>>.

Välkomna!