Historien om Sverige
Skara
2023-11-15 - 2023-11-15

Beskrivning

Välkommen till Västergötlands museum onsdagen den 15 november kl 18:00 på en föreläsning med arkeologen Annelie Nitenberg som är leder projektet om Fröslundasköldarna.

År 1985 gjorde en bonde på Kålland ett unikt fynd. I den upplöjda fåran blottades metallfragment som visade sig vara resterna efter minst 16 praktsköldar. Dessa hade deponerats i vad som då var en grund vik av Vänern för cirka 3000 år sedan. Nu, snart 40 år sedan det spektakulära fyndet, undersöks sköldarna på nytt!

Boka din plats via Västergötlands museums hemsida