Historien om Sverige
foredrag.-husor-hwy-foredrag-historienomsverige1920x1080
2024-02-14 - 2024-02-14

Beskrivning

Kring sekelskiftet 1900 utgjorde tjänarinnorna en av landets absolut största yrkeskårer. Unga kvinnor från hela Sverige flyttade in i de nya, växande städerna och tog tjänst i borgerliga hem.
Tjänarinneyrket gav trygghet i form av inkomst och boende, men innebar också långa och tunga dagar, ofta helt utan reglerad arbetstid eller ledighet. Vem var den typiska jungfrun, och hur såg hennes liv och villkor ut? Och hur såg det ut för tjänarinnorna hos paret von Hallwyl?

Onsdag 14 februari, kl. 17.30-18.30
Med Julia Lundström, museipedagog.
Föredraget kan ses på plats i museet eller digitalt via Zoom.