Älskade museer
2022-09-27 - 2022-09-27

Höstlov om väsen och magiska amuletter

Barn möter ofta drakar, troll och andra väsen i böcker, tv-spel och filmer. Under höstlovet berättar vi om nordiska väsen som människor trott på genom historien, och undersöker hur människor skyddat sig mot dem. I verkstaden får barnen skapa magiska amuletter att trä på armband eller halsband.

29-30 oktober och 1-6 november

Familjevisning: Nattens väsen

Klockan 11.30 – 12.00 och 13.30 – 14.00

Vad är det som lurar i skogen? Vems glödande ögon är det vi ser? Vem skriker så i mörkret? Följ med på en isande visning om nordiska väsen som människor varit rädda för i olika tider. Tillsammans letar vi spår i museets utställningar. Vi berättar om drakar och troll, mylingar och lyktgubbar. Hur har människor gjort för att skyddat sig mot dem?

Verkstad: Skapa magiska amuletter

Klockan 12.30 – 13.15 och 14.30 – 15.15

I verkstaden inspireras vi av berättelser om nordiska väsen och tillverkar magiska armband och halsband med skyddande amuletter.

Aktiviteterna är gratis. Biljett hämtas i museets info-disk samma dag.