Älskade museer
2022-10-29 - 2022-11-06

Kom och fira höstlov på Slagfältsmuseet HAMN i Fisksätra!

Under höstlovet bjuder vi på spökliga aktiviteter för hela familjen. Bara en halvtimme från centrala Stockholm hittar ni detta lokalhistoriska museum som berättar om Fisksätra, Nacka och inte minst det beryktade Slaget vid Stäket 1719 - ett slag mellan svenska och ryska styrkor som skedde mitt under de brinnande Rysshärjningarna och Stora Nordiska Kriget.

Dagligt program

KL 11-16: Museet öppet

Kl 11:15: Spökstund i Rundeln
Tre läskiga spökhistorier från Nacka

KL 13:00: Familjevisning
Om Nacka och Fisksätras lokalhistoria

Skaparverkstan är öppen hela dagen!

Lördagen den 29 oktober kl 14:00 kommer
Frank Lindblad och läser ur sin nyutgivna bok om en tonårssoldat som var med under slaget vid Stäket.
________________________________________

Under höstlovet, även kallat läslovet, vill vi på HAMN uppmuntra till läsande bland barn och unga. Därför har vi 50% rabatt på all barn- och ungdomslitteratur i museibutiken!
Gäller hela lovet!

________________________________________

Museet är beläget precis vin natursköna Lännestasundet i Fisksätra. Adressen är Brantvägen 3, 133 42 Saltsjöbaden.

Det är enkelt att ta sig ut till oss från Slussen. Bussen 25B från Slussen till Henriksdal, därifrån går Saltsjöbanan ut till Fisksätra.
Från hållplatsen är det endast ett par hundra meter att gå till Saltsjö Pir.

Välkomna!