Älskade museer
affisch-bbmus-oppning-skane
Kristianstad
2024-06-08 - 2024-06-09

Världens enda museum enbart för kulturskatten brickband, öppnar nu i Skåne.
Kom och titta på den färgsprakande samling av vackra brickband (+några brickor).
Brickband är en del av vårt nordiska kulturarv och berättar om kvinnokraft, folkhemmet, slöjdhistoria och textilindustri på samma gång.
FRI ENTRÉ. Vi bjuder på kaffe/småkakor!
Lördag 8/6 kl 12-16 + Söndag 9/6 kl 12-15
Vi firar också den nyinstiftade Brickbandens Dag 9/6: Lägg upp en brickbandsbild på sociala medier med hashtag #brickbandensdag
Hållbar konsthantverk i museibutiken.