Påsklov på museet
pasklov-aggjakt-1920×1080-med-ljus
2023-03-20 - 2023-03-20

Äggjakt
I vanliga fall är det i Guldrummet du hittar våra guldskatter men nu har påskharen varit här och roffat åt sig alla våra guldägg och gömt dem i utställningen Sveriges historia. Kan du följa ledtrådarna och hitta var de är gömda? För den som hittar alla ägg finns ett pris att hämta vid infodisken!

Påskpysselhörna
I verkstaden har vi dukat fram med ritpyssel där barn kan färglägga stenciler klippa och klistra under eget ansvar. Passar alla åldrar med en vuxen hjälpreda.

Äventyrsryggsäcken och kluriga barnspår
Låna en ryggsäck och ge er ut på äventyr i tid och rum i museets utställningar. Det finns också flera gåtor att lösa i Guldrummet och utställningarna Forntider och Arkeologens dotter. Gå något av våra kluriga barnspår med hjälp av material som ni får i entrén.

Aktiviteterna är kostnadsfria och passar barn som är 4–12 år.