Konferens
Stockholm
2021-03-01 - 2021-04-19

Beskrivning

Riksantikvarieämbetets höstmöte i Stockholm genomförs digitalt den 3-4 februari 2021. Temat är ”Konflikt och konsensus – kulturarv i en splittrad värld”.

Riksantikvarieämbetet har med anledning av pandemin flyttat fram Höstmötet 2020 till 3-4 februari 2021. Vi är glada över att nu äntligen kunna öppna anmälan till vår digitala kulturarvskonferens på temat ”Konflikt och konsensus – kulturarv i en splittrad värld”. Det digitala formatet öppnar upp för fler att delta i konferensen och vi vill tillsammans med er skapa ett öppet, tillgängligt och stimulerande forum. Varmt välkommen med din anmälan!

Konferensen kommer att utforska spänningarna i det nya 20-talets globala samhälle. Det senaste årets pandemi har skakat världen. Hur påverkar krisen och samtidens konflikter samhällsutvecklingen och kulturarvsarbetet? Utifrån sina olika utgångspunkter behandlar talarna betydelsen av ett historiskt perspektiv i den demokratiska samhällsutvecklingen. Vi hoppas att programmet ska tillföra kunskap och insikter om våra gemensamma utmaningar, erbjuda oväntade möten och inspirera till nya tankar som du kan ta med dig i det fortsatta arbetet.

Läs mer och anmäl dig.