Konferens
Malmö
2024-05-15 - 2024-05-17

Beskrivning

Nu är anmälan till konferensen Urban Transformations and Urban Histories öppen för åhörare!

Konferensen samlar akademin och praktiker för att utforska de processer och maktkonflikter som idag och historiskt skapas när städers ekonomiska, politiska och rumsliga förutsättningar förändras.

Anmälan är öppen för åhörare, och stänger den 25:e april. Registrera dig här>>.

Vilka vänder vi oss till?
Vi välkomnar akademiker på alla nivåer inom humaniora och samhällsvetenskap, samt praktiker inom kulturarvssektorn, kommunal förvaltning, privat näringsliv, konstnärer och andra med koppling till konferensens teman. Konferensen kommer att hållas på svenska och engelska.

Kort om oss
Institutet för studier i Malmös historia (IMH) är ett centrum för urbanhistorisk forskning. Vi forskar om städers roll i historien, stadslivets förändringar och om hur städers identitet produceras och sprids.

Institute for Urban Research (IUR) söker lösningar på urbana samhällsutmaningar. IUR forskar om sociala, ekonomiska och miljömässiga utmaningar som härrör från urbaniseringsprocesser.

Håll dig uppdaterad på konferenssidan här>>.

På återhörande och varmt välkommen!