Vi ser fram emot att samtala om viktiga och aktuella kulturpolitiska frågor under årets #folkochkultur! Vår samarbetspartner är Svensk scenkonst.

I år lyfter vi tillsammans den allvarliga lokalsituationen för landets kulturaktörer och låter de politiska ungdomsförbunden uttala sig om den nationella kulturpolitiken. Spännande seminarier som du inte vill missa!

Alla seminarier som vi arrangerar sänds direkt i Svensk scenkonst Youtubekanal.

Följ sändningen live här: https://www.svenskscenkonst.se/.../svens.../folk-och-kultur/

8 februari kl 11.15-12.00 Vad säger partiernas ungdomsförbund om den nationella kulturpolitiken. Panelutfrågning

Plats: Lokomotivet
Hur kan lärdomarna från pandemitiden användas till mer långsiktiga finansieringsstrukturer? Och vilken dynamisk effekt kan en nationell kulturpolitik ha på samhället i övrigt? Vi ser väldigt mycket fram emot denna utfrågning av de politiska partiernas ungdomsförbund. Missa inte detta viktiga kulturpolitiska samtal om den nationella politikens betydelse för Sveriges kulturliv!

Medverkande: Caroline von Seth (CUF), Rebecka Forsberg (Grön Ungdom), Matilda Anttonen (KDU), Erik Berg (LUF), Noa Samenius (MUF), Lotta Weichel (SSU), Daniel Lönn (Ungsvenskarna), Ava Rudberg (Ung Vänster).

Utfrågningen hålls av Mikael Brännvall, vd för Svensk Scenkonst, och Gunnar Ardelius, generalsekreterare för Sveriges Museer.

Arrangör: Svensk Scenkonst och Sveriges Museer

8 februari kl 12.45-13:30 Kultur utan tak över huvudet.
Panelsamtal i samband med rapportsläpp.

Plats: Lokomotivet
Anslagen urholkas av allt högre hyror och personalkostnader. De statliga kulturlokalerna lider av en lång underhållsskuld där renoveringskostnaderna läggs på hyresgästen. De regionala och lokala hyresvärdarna chockhöjer hyrorna. Hur ska kulturen uppnå de kulturpolitiska målen och tillgängliggöra kultur till medborgaren utan att ha råd med lokalhyror där de kan bedriva sin verksamhet?

Missa inte detta angelägna samtal om det ekonomiska läget och bristen på lokaler för kulturverksamheter i Sverige.

Medverkande: Mikael Brännvall, VD Svensk Scenkonst, Gunnar Ardelius, generalsekreterare Sveriges Museer, Fredrik Lindgren, VD Kungl. Operan, Lotta Lekvall, VD Folkteatern Göteborg, Olof Hermelin, museichef Östergötlands Museum och Lisa Månsson, överintendent, Naturhistoriska Riksmuseet.

Arrangör: Svensk Scenkonst och Sveriges Museer

Läs mer och följ sändningen live här: https://www.svenskscenkonst.se/.../svens.../folk-och-kultur/

#folkochkultur2024 #fok2024 #folkochkultur #scenkonst #kulturpolitik