Örnsköldsvik
Ansök senast 2023-03-12

Beskrivning

Vi ser ett tillgängligt och levande kulturarv som en resurs för utvecklingen i vår kommun. Med kunskap om vårt kulturarv menar vi att invånare och besökare får en ökad förståelse för andra människor och kulturer vilket i sin tur bidrar till ett mer demokratiskt samhälle. Som antikvarie delar du det perspektivet och arbetar med att problematisera och sprida kunskap om kulturarvet.

Arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga fokus är förmedling av kulturarvet genom utställningsproduktion och programverksamhet. Det kan även handla om publikationer och innehållsskapande för digitala kanaler eller andra sätt som hjälper våra målgrupper att ta del av kulturarvet. Som antikvarie kan du också komma att arbeta med insamling och dokumentation.

Du utgår från Örnsköldsviks museum & konsthall men uppdraget omfattar hela kommunen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med bred kunskap om kulturarv och historia. Du har högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer vara relevant.

Du vet hur en utställningsproduktion går till, från idé till nedplockning, och du är självklart delaktig i utställningsbygget. Du är strukturerad och arbetar metodiskt mot uppsatta deadlines. Att samarbeta är lika självklart för dig som att ta dig an egna uppdrag.

Du har mycket god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du är utåtriktad och tycker om att möta människor med olika bakgrunder och åldrar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Giltigt körkort med behörighet B är ett krav.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan