Norrköping
Ansök senast 2024-04-01

Beskrivning

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnade 1991 och har sedan dess skildrat människors arbete och vardagsliv. Vi samlar på yrkesminnen och människors levnadsberättelser.

Arbetets museum har ett särskilt ansvar för landets ca 1500 arbetslivsmuseer. Vi ger konsultativt stöd och arrangerar kurser runt om i landet riktade till arbetslivsmuseer. Som arbetslivsintendent ansvarar du för att stötta de hårt arbetande eldsjälarna på arbetslivsmuseer genom att bland annat erbjuda kurser i olika museispecifika ämnen inom exempelvis teknik, pedagogik, marknadsföring, utställningsproduktion mm.

I arbetsuppgifterna ingår att:

• Planera, leda och organisera arbetet med att utarbeta kurser och anlita föreläsare riktade till verksamma vid landets arbetslivsmuseer.
• Vara kursledare/moderator eller föreläsare på plats ute på olika museer i landet samt via digitala kurser.
• Förmedla information på ett begripligt och pedagogiskt sätt samt löpande bidra till att utveckla kursverksamheten.
• Research- och förberedelsearbete med nära kontakt med personer på arbetslivsmuseer, lokala regionala och nationella museer samt på myndigheter.
• Genom kursverksamheten ge konsultativt stöd vid bildande av museinätverk inom olika områden.
• Planering och genomförande av museimässan Så var det då som anordnas i samband med Kulturnatten i Norrköping.
• Arbetet innebär även administration, dokumentation och analys, samt enklare formgivning av kurskalender och andra trycksaker. Arbetslivsintendenten arbetar tillsammans med andra på avdelningen med webb, sociala medier och marknadsföring/utskick gällande kurser för arbetslivsmuseer.
• I mindre omfattning bidra till avdelningens arbete med digitisering/samlingsförvaltning.

KVALIFIKATIONER OCH ERFARENHETER

• Akademisk examen är ett krav och även B-körkort.
• Tidigare erfarenhet av att arbeta med samlingsförvaltning och arkiv.
• Meriterande är tidigare erfarenhet av och stort intresse för ideellt kulturarv.
• God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Vi ser gärna sökande som har tidigare erfarenheter av att projektleda evenemang av olika slag såsom kurser, konferenser, event eller liknande.
• Arbetet kräver vana att hantera digitala verktyg och program såsom WordPress, Teams, InDesign, Photoshop, sociala medier och förmåga att lära sig administrativa verktyg såsom EduAdmin/EditNews.
PERSONLIGA EGENSKAPER
Som person måste du vara drivande och lyhörd. Du är en person som har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer. Arbetet kräver att du har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Fortlöpande kontakt och samarbeten med arbetslivsmuseer, museer på lokal, regional och nationell nivå samt myndigheter ställer krav på god samarbetsförmåga. Att moderera kurser innebär förmåga att kunna entusiasmera deltagare och se till att kurserna håller en god kvalité. Du bör ha mycket god administrationsförmåga och vara noggrann. Vi ser gärna att du är idérik och vill bidra till att utveckla vår verksamhet riktad mot arbetslivsmuseer.

ANSTÄLLNINGSFORM
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med en provanställning på sex månader. Arbetstiden är huvudsakligen förlagd på Arbetets museum i Norrköping men innefattar resor runt om i landet för att moderera kurser. Arbetets museum omfattas av kollektivavtal mellan KFO, Unionen och Akademikerförbunden.

ANSÖKAN
Ansökan skickas till jobba@arbetetsmuseum.se senast den 1 april. Skriv ”Arbetslivsintendent” i ämnesraden. Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV samt löneanspråk. Tillträde sker om möjligt den 19 augusti 2024.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Frågor om tjänsten ställs endast via e-post till:
Avdelningschef Marinette Fogde, marinette.fogde@arbetetsmuseum.se
Facklig representant DIK Mårten Mellberg,
marten.mellberg@arbetetsmuseum.se
Facklig representant Unionen Emma Harvey,
emma.harvey@arbetetsmuseum.se

Arbetets museum vill vara en inkluderande arbetsplats och ser det som viktigt att all kompetens och olika erfarenheter tas tillvara. Alla sökanden som uppfyller kvalifikationerna för tjänsten välkomnas med en ansökan. Läs mer om Arbetets museum verksamhet, tjänsten samt vad vi står för på: www.arbetetsmuseum.se Efter avslutad rekrytering sparas inga ansökningshandlingar.
Inför rekryteringsarbetet har Arbetets museum tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen till denna tjänst.