Stockholm
Ansök senast 2022-09-25

Beskrivning

Konstakademien anställer arkivarie – projektanställning under två år

Om arbetet
Arkivarbetet innebär att inventera, förteckna materialet i ett digitalt system och arkivlägga samlingar och handskrifter. I arbetet ingår vidare att utforma en arkivplan, en gallringsplan och övrig dokumentation som krävs. Konstakademien inreder ett helt nytt arkiv som kommer att sammanfatta de olika utrymmen som för närvarande finns i fastigheten och arkivarien fungerar som sakkunnig expert i detta arbete.

Om dig
Vi söker en arkivarie som kan och vill arbeta flexibelt och självständigt med att planera och genomföra förflyttningen och förtecknandet av de idag olika arkiven med bibehållande av respekt för det delvis mycket gamla materialet. Du har utbildning i arkivvetenskap och en dokumenterad erfarenhet av att självständigt leda och genomföra arbete med uppbyggnad och förvaltning av arkiv.

Du är initiativrik, drivande, noggrann, strukturerad, ansvarstagande och tålmodig. Arbetet kan ibland också vara fysiskt krävande.

Du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Omfattning
Tjänsten är en projektanställning på heltid under tiden 2023 01 01 – 2024 12 31. Konstakademien tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV som skickas till Ständig sekreterare Elisabeth Alsheimer Evenstedt, elisabeth.alsheimer@konstakademien.se
senast den 25 september 2022.