Ronneby
Ansök senast 2022-08-31

Beskrivning

Om arbetsplatsen

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har ca 30 000 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Inom kommunen jobbar ca 2 500 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. Vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifter

Med konsten som utgångspunkt ska du arbeta med utställningar, programverksamhet och konstnärliga gestaltningar. Arbetet innefattar att arrangera utställningar med tillhörande programverksamhet i Ronneby konsthall samt projektleda tillfälliga konstprojekt. Du arbetar även praktiskt med att förvalta och utveckla Ronneby kommuns konstsamling.

I arbetet med de konstnärliga gestaltningarna ingår upphandling, budgetansvar och processledning, i nära samverkan med andra förvaltningar. I arbetet med Ronneby kommuns konstsamling har du både ett praktiskt ansvar samt ansvarar för utställningar med utgångspunkt i samlingen i kommunens representativa lokaler. Du ska verka för att utveckla Kulturcentrum i rollen som ett regionalt konstresurscentrum.

Du har som enhetschef ledningsansvar för verksamheten. Arbetet innebär att du har ansvar för verksamhet-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljö utifrån budgetramar och delegation.
I tjänsten förekommer viss kvälls- och helgtjänstgöring

I medarbetargruppen finns utställningstekniker konstförmedlare, kultursekreterare och vaktmästarbiträde.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en akademisk utbildning inom konstområdet och tar med dig ett omfattande nätverk med bred representation inom fältet. Du har tidigare erfarenhet av arbetsledning och praktisk erfarenhet av utställningsproduktion. Meriterande om du har erfarenhet av konst i det offentliga rummet.

Vi söker dig som har ett stort engagemang, är självgående och trivs i en miljö med mycket ansvar. Du skapar lätt överblick och strävar efter helikopterperspektiv. Du har förmåga att planera och koordinera samt skapa en tydlig struktur i ditt arbete. Som person tror du på dig själv och vågar anta nya utmaningar. Rollen innebär många kontaktytor vilket kräver stor samarbetsförmåga och ett bra bemötande.

Du behärskar det engelska språket i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2022-08-31
Referensnummer: C94167-2022-

 

Kontaktpersoner

Nicklas Martinsson
Verksamhetschef
0457-617510
nicklas.martinsson@ronneby.se


Kirsti Emaus
Enhetschef
0457-617507
kirsti.emaus@ronneby.se

 

Facklig företrädare

Helena Carlberg Andersson
Vision
0457-61 81 43
helena.carlbergandersson@edu.ronneby.se

Liselott Mathisson
DIK
0457-617473
liselott.mathisson@ronneby.se