Ansök senast 2024-05-20

Vill du vara med och utveckla två viktiga museer i centrala Göteborg?

Som chef för enheten Publika möten arbetar du på de Kulturhistoriska museerna som består av Göteborgs stadsmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet. Museerna genomsyras av engagemang för staden och havet och välkomnar tillsammans cirka en halv miljon besökare årligen.

Göteborgs stadsmuseum ligger i Ostindiska huset från 1750-talet och är ett prisbelönt museum med en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar. Sjöfartsmuseet Akvariet utsågs nyligen till årets museum i Sverige 2024. Ett resultat av ett omfattande internt utvecklingsarbete, renovering av det befintliga museet och ett nytt tillbyggt akvarium.

Vi söker dig som har akademisk examen inom humaniora och kulturhistoria eller annan för tjänsten relevant högskoleutbildning. Utbildning inom organisation och ledarskap är meriterande. Du har erfarenhet som ledare och/eller chefsroll med personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Erfarenhet av museiarbete är meriterande.