Härnösand
Ansök senast 2023-01-08

Beskrivning

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand.

Avdelningen Museiupplevelse och samlingar ansvarar för museets publika, engagemangsskapande och förmedlande arbete, och för kunskapsuppbyggnad relaterat till samlingar och arkiv.

Långsiktigt arbetar museet med att identifiera, dokumentera och tillgängliggöra kulturarv i Västernorrland. En del av detta handlar om att identifiera och samla in digitalt fött kulturarv. Nu söker vi tillfälligt förstärkning i form av en etnolog/antikvarie till projekt Sjyst data! som syftar till att samla immateriellt kulturarv, med fokus på digitala fotografier, samtida digitalt födda bilder. Projektet har som delmål att stärka museets arbete med etisk hantering och förvaltning av personlig data.