Jönköping
Ansök senast 2023-05-07

Beskrivning

För dig som vill arbeta med att bevara och tillgängliggöra kulturarv, finns nu en unik möjlighet. Vi söker en målerikonservator med flerårig erfarenhet av konserveringsuppdrag.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna utförs främst på uppdrag av kund i projektform. Som konservator i en konsultroll handlägger du ärenden, utför uppdrag och leder projekt, både självständigt och i lag. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att du utför förebyggande och aktiv konservering, vilket inkluderar analys, planering och dokumentation. Du genomför statusbesiktningar och upprättar åtgärdsprogram, gör resursberäkningar och koordinerar olika typer av insatser, utför skadeinventeringar och förundersökningar, dokumenterar och skriver åtgärdsrapporter. Samtidigt innebär uppgifterna att utveckla metoder och arbetssätt för att bevara enskilda objekt eller olika samlingar. Som en naturlig del i arbetet bedriver du kunskapsuppbyggnad samt förmedlar kunskap och upplevelser om kulturarv.

Kvalifikationer
För arbetet krävs högskoleexamen inom konservering samt flerårig konserveringserfarenhet, med fokus på bemålade kyrkliga inventarier , måleri på duk och interiörmåleri i historiska miljöer. Det förutsätter goda materialkunskaper i måleri på trä, duk, puts och tapeter samt god förmåga att dokumentera och sammanställa rapporter, åtgärdsprogram och kostnadsuppskattningar. Arbetet kräver även erfarenhet av projektledning med ansvar för budget och arbetsledning. Det är meriterande om du har erfarenhet av konserveringsarbete i en konsultroll. Du behöver ha god digital kompetens samt goda kunskaper i svenska, i tal och skrift. God förmåga att planera, prioritera, hålla tidsplaner och budget samt hantera situationer som kräver stor flexibilitet, krävs för uppgifterna. Självklart är du också noggrann och tålmodig och har god förmåga att arbeta både självständigt och i team.

Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (40 timmar per vecka) och inleds med 6 månaders provanställning. Då resor är vanliga i tjänsten krävs B-körkort. Våra projekt kräver ibland övernattningar under kortare eller längre perioder. Arbetet är stundtals fysiskt krävande och förutsätter god fysik. Arbete på mobil arbetsplattform ingår liksom arbete i miljöer där damm och mögel förekommer.

Arbetsplatsen
Länsmuseet erbjuder dig en trygg och flexibel arbetsplats som gör samhällsnytta i en föränderlig tid. Självklart även intressanta arbetsuppgifter, kompetensutveckling, aktivt arbetsmiljöarbete, trevliga kollegor och bra arbetsvillkor.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan med personligt brev och CV, senast den 7 maj 2023. Vid frågor, är du välkommen att kontakta enhetschef Mikael Nordström, tel. 036-301839 eller facklig företrädare DIK, Veronica Olofsson, tel. 036-301825.