Lidingö
Ansök senast 2023-08-14

Millesgården söker VD och museichef

Avgående museichef har tillsammans med medarbetare och styrelse positionerat Millesgården som ett betydande besöksmål med höga besökssiffror och nytänkande utställningar. Efter pandemin står vi nu inför utmaningen att återta denna position och fortsätta att utveckla hela anläggningen och dess potentialer. Eftersom Millesgården till en betydande del är självfinansierad genom egenintäkter, är detta ett avgörande mål och vi ser det därför som väsentligt att kommande VD har en viss entreprenörsanda.

Att tillsammans med medarbetarna öka besökstalen, skapa en mix av utställningar som både lockar en bredare publik men också har konstnärlig spets är centralt liksom att utveckla befintliga och nya former för finansiering. I den uppgiften har VD en viktig exekutiv nyckelroll i samspel med Millesgårdens styrelse.

Du kommer att leda en av Stockholms mest fantastiska besöksmål, ett museum och en konsthall i världsklass!