Stockholm
Ansök senast 2022-05-05

Beskrivning

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning om 6 månader kommer att tillämpas. Tillträde per 1/9 2022, eller enligt överenskommelse.

Prins Eugens Waldemarsudde, som ursprungligen var bostad åt prins Eugen (1865–1947), är idag ett av Sveriges mest välbesökta konstmuseer med en både variationsrik och omfattande utställnings- och programverksamhet. Museets samlingar om ca 7 000 verk omfattar bildkonst, skulptur och konsthantverk av framförallt svenska, övriga skandinaviska och franska konstnärer från perioden ca 1880 fram till 1940. Året runt visas ett urval av prins Eugens egen konst, verk ur samlingarna samt tillfälliga utställningar med historisk och nutida konst. På arbetsplatsen finns för närvarande 28 tillsvidareanställda och ungefär lika många visstids- och säsongsanställda som arbetar inom avdelningarna för Museiverksamhet, Park- och trädgård, Fastighet, säkerhet, It och drift, Butik och försäljning samt Restaurang och café. På senare år har Stiftelsen Prins Eugens Waldemarsudde tilldelats ett flertal prestigefulla utmärkelser för sin nytänkande verksamhet!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att delta i det löpande arbetet inom avdelningen för Museiverksamhet och arbeta med olika uppgifter relaterade till samlingarna, däribland uppdatering av information om enskilda verk i vår konstdatabas Museum Plus, kunskapsuppbyggnad om samlingarna, samlingspresentationer, upprättande av vårdplaner tillsammans med konservatorer samt besvarande av frågor från forskare och allmänhet. Du ingår i museets nämnd för beslut om utlån av konst ur samlingarna, samt deltar i projektkansli- och utställningsmöten. Mycket av museiverksamhetens arbete sker i projektform. Tillsammans med kolleger från museiverksamheten och andra avdelningar kommer du att både driva och delta i utställnings-, samlings-, digitaliserings- och katalogprojekt. Uppgifterna är skiftande och spänner över allt från intellektuellt arbete och forskning till utställningsadministration i form av lånehantering och kontakt med konsttransportörer, med olika samarbetspartners från konst- och museivärlden samt från civilsamhället. I tjänsten ingår även att hålla visningar och föredrag samt att skriva artiklar och andra texter. Arbetet kräver förmåga till självständighet och god samarbetsförmåga samt stora kunskaper om konst och konsthantverk från perioden ca 1880 till omkring 1940.

Din profil
Du har som minst en fil. mag/master i konstvetenskap med inriktning på museets verksamhets- och samlingsområden samt dokumenterad erfarenhet från liknande arbete inom museisektorn. Du är van vid att skriva och publicera egna texter samt har goda kunskaper i svenska, engelska och andra språk. Du är också van vid muntliga presentationer. Vi söker en person som har god förmåga att arbeta både självständigt och i samverkan med andra personalgrupper. Vi fäster stor vikt vid att du är kommunikativ, har god samarbetsförmåga samt är en duktig administratör. Du är mångsidig, prestigelös, effektiv och trivs med att arbeta med varierande arbetsuppgifter från stort till smått tillsammans med andra kolleger. Vi erbjuder en traditionsrik och dynamisk miljö. Vår verksamhet har stor synlighet i samhället och angår många människor. Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan!

Vidare information om befattningen lämnas av museichef Karin Sidén, tfn 08-545 837 01, mobil
0768-91 86 88. Fackliga företrädare är Anna Meister, SACO 0709 –75 47 09 samt Annika Ekström, ST,
073-073 27 23.

För mer information om museet se www.waldemarsudde.se.

Din ansökan (ett personligt brev och CV) sänder du senast 2022-05-02 via e-post till info@waldemarsudde.se eller via post till Prins Eugens Waldemarsudde, Box 24 227, 104 51 Stockholm.

Övrigt
Heltidstjänst. Vi tillämpar provanställning om 6 månader.
Sista ansökningsdag: 2022-05-02
Tillträde per 1/9 2022 eller efter överenskommelse
Ange referens: Intendenttjänst/Prins Eugens Waldemarsudde