Verksamhetsansvarig för publikt utbud
Beskrivning
Arbetsbeskrivning:
Vi söker en engagerad och kreativ person till rollen som verksamhetsansvarig för publikt utbud. Som en del av vårt team kommer du att vara ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av museets olika program och evenemang inom områdena kulturhistoria och konst. Du kommer samarbeta nära kollegor på Gotlands Museum samt externa samarbetspartners för att skapa meningsfulla och stimulerande upplevelser för vår publik. Gotlands Museum tillämpar särskilda förordnanden för de tjänster som har ett verksamhetsansvar inom sin tjänst. Delen av tjänsten som verksamhetsansvarig innebär att man har ett övergripande ansvar för samordning, budget och arbetsledning för området. Verksamhetsansvaret är ett förordnande på tre år som kan förnyas. Om förordnandet som verksamhetsansvarig inte förlängs fortsätter ändå anställningen.
Ansvarsområden som verksamhetsansvarig för publikt utbud:
– Utveckla, samordna och genomföra program och evenemang för olika målgrupper, inklusive utställningar, föreläsningar, skolverksamhet, workshops, visningar och stadsvandringar.
– Skapa samarbetsmöjligheter med lokala aktörer, organisationer och institutioner för att utöka museets räckvidd och målgrupper.
– Samarbeta kring marknadsföring och kommunikation, för marknadsföring av verksamheten via sociala medier, programblad och webbplats.
– Utvärdera och analysera framgång och effektivitet av den publika utbudsverksamheten för att kontinuerligt förbättra och anpassa det publika utbudet efter besökarnas och verksamhetens behov och intressen.
– Driva verksamhetens utbudsplanering samt strategiska utveckling för att säkerställa att våra program och evenemang är i linje med våra mål och visioner.
– Samordna, arbetsleda och följa upp budget inom sitt ansvarsområde
Kvalifikationer:
– Eftergymnasial utbildning inom kulturhistoria, museologi, pedagogik eller motsvarande som arbetsgivaren anser relevant.
– Dokumenterad erfarenhet av att planera och genomföra kulturprogram och evenemang, helst inom en musei- eller kultursektor.
– Mycket god förmåga att planera och organisera arbetet på ett strukturerat sätt
– Mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt och ta initiativ inom ramen för rollen.
– Starkt intresse och kunskap inom Gotlands Museums verksamhetsområden samt förmåga att förmedla detta till en bred publik.
– Dokumenterad erfarenhet av projektledning
– Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
– Erfarenhet av publik verksamhet med digitala förmedlingstekniker
– Dokumenterad erfarenhet av arbete med utställningsmediet är meriterande
– Behärska Microsoft Office 365
– B-körkort
Gotlands Museum värdesätter mångfald och ser positivt på sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
Anställningsvillkor:
– Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Gotlands Museum i Visby
– Provanställning i sex månader tillämpas
– Tillträde den 2 september 2024 eller enligt överenskommelse
– Rapportering sker till avdelningschefen för Publik verksamhet
– Tjänsten inleds med ett förordnande som verksamhetsansvarig på tre år som kan förlängas
Ansökan och intervjuer:
Skicka din ansökan bestående av CV och personligt brev senast den 2 juni 2024 till rekryteringpubliktutbud@gotlandsmuseum.se. Skriv Verksamhetsansvarig publikt utbud i ämnesraden. Vi ser mycket fram emot din ansökan!
Intervjuer kan inledningsvis ske via videomöte för att i ett eventuellt senare skede vara på plats i Visby mellan 17–28 juni, för de kandidater som har lämpligast kvalifikationer.
Frågor:
Avdelningschef Stefan Johansson tel: +46 73 398 51 71 e-post: stefan.johansson@gotlandsmuseum.se
Facklig representant Per Widerström tel: +46 70 253 77 72 e-post: per.widerstrom@gotlandsmuseum.se
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Om Gotlands Museum
Gotlands Museum har till uppgift att bevara och på ett attraktivt och stimulerande sätt tillgängliggöra och utveckla Gotlands historia, konst samt natur- och kulturarv. Huvudman för Gotlands Museum är den ideella föreningen Gotlands Fornvänner. Gotlands Museum omsätter årligen cirka 35–40 mnkr. Av intäkterna är cirka 50 procent egenintäkter, såsom entréavgifter, försäljning, uppdragsverksamhet samt gåvor och sponsring. Övrig finansiering sker genom statliga och regionala medel. Museet har cirka 45 anställda året runt och under högsäsong ytterligare cirka 15 anställda. Museet har årligen runt 340 000 besökare och dessutom 200 000 visningar av publicerade presentationer i vår digitala verksamhet. Vi är det mest besökta regionala museet i Sverige och ett av de största besöksmålen på Gotland. Vi har ca 250 skolprogram om året och över 300 program för allmänheten. Som ett av Sveriges länsmuseer stöttar vi andra aktörer inom kulturarvs- och museisektorn på Gotland. Gotlands Museum verkar också i internationella sammanhang bland annat inom besöksnäringen.
Inom Gotlands Museums organisation finns det kulturhistoriska museet Gotlands Fornsal, Gotlands Konstmuseum, Magasin Visborg med cirka 500 000 föremål samt Arkiv & bibliotek. På landsbygden ligger kulturreservatet Norrbys, museigårdarna Petes och Kattlunds samt ytterligare ett trettiotal fastigheter. Inom ramen för Gotlands Museum bedrivs uppdragsverksamhet inom arkeologi, byggnads- och kulturhistorisk naturvård och museitjänster samt förlag och museibutik. Gotlands Museum har som majoritetsägare också ett särskilt ansvar för Friluftsmuseet i Bunge, genom Bungemuseet AB.