Sedan 1977 har ICOM anordnat den årliga Internationella museidagen. Syftet är att öka medvetenheten kring att "museer är ett viktigt medel för kulturellt utbyte, berikning av kulturer och utveckling av ömsesidig förståelse, samarbete och fred mellan folk."

Internationella museidagen (IMD) arrangeras den 18 maj varje år och museer över hela världen deltar. 2023 deltog mer än 37 000 museer i evenemanget i 158 länder.

Årets tema för IMD är "Museum för utbildning och forskning". År 2024 uppmärksammas museernas bidrag till forskning, som en plattform för utforskning och spridning av nya idéer. Från konst och historia till vetenskap och teknik - museer är viktiga dynamiska utbildningsnav som främjar nyfikenhet, kreativitet och kritiskt tänkande och formar vår förståelse av världen.

Läs mer på hemsidan för Internationella museidagen och på ICOMs hemsida. Där finns information, verktyg och material som behövs för att engagera dig i 2024 års upplaga.

IMD_Poster_Trilingual_RGB-1365×2048