After Prop_webbDen 23 februari 2017 antog regeringen propositionen ”Kulturarvspolitik för ett Sverige som håller ihop” och den ligger alltså nu hos Riksdagen för beslut i vår. Förslaget är en museilag! En arkiv-utredning! Ett starkare Riksantikvarieämbete! Förändringar i kulturmiljölagen! Och så mycket mer. Men kommer det spela någon större roll? Vad händer egentligen efter att vi fått en ny kulturarvs-politik?

Detta var några av frågorna som ställdes när drygt 100 personer samlades den 7 mars på Dansmuseet i Stockholm för After propp - ett event arrangerat av Sveriges Museer, Fabel och Dansmuseet.

fridhInledningsvis gav Statssekreterare Per Olsson Fridh vid Kulturdepartementet en bakgrund till propositionen...på ett ovanligt och kul sätt.

Lyssna själv i podden, länk hittar du nedan!

IMG_3304På scen samtalade Ann Follin (Överintendent Statens museer för världskultur), Maria Jansén (Ordförande Sveriges Museer), Qaisar Mahmood (Avdelningschef Riksantikvarieämbetet) och Calle Nathansson (VD Folkets Hus och Parker).

Här kan du lyssna till hela samtalet som podd>>>

Länk till kulturarvspropositionen (PDF)>>

Spara