I årets omgång av Klenod har vi fått in en rad mycket intressanta föremål. Men vi vill ha fler!

Anmäl ditt bidrag här »

Vi är säkra på att det gömmer sig fantastiska föremål på museer, i hembygdsgårdar och kyrkor och andra kulturinstitutioner runt om i Sverige. Kan vi med Klenod skapa uppmärksamhet kring våra svenska kulturskatter och deras utsatthet, kanske det så småningom avsätts resurser för att skydda dem. Då har vi – och du – gjort skillnad.

Anmäl föremål senast den 13 juni.
Diskutera med dina kollegor och vänner vilket eller vilka föremål som skulle kunna passa i Klenod. Ladda upp bidrag på www.klenodsverige.se Sista dag för anmälan är förlängd till den 13 juni, kl 12.00.

Så här går tävlingen till.
Klenod är öppen för svenska museer, kyrkor, samfund, hembygdsföreningar och andra kulturinstitutioner, som vardera får anmäla upp till fem föremål. En jury nominerar tio föremål som man anser vara de mest skyddsvärda. Slutligen avgör svenska folket i en omröstning vilket föremål som ska belönas med en specialdesignad skyddsmonter från Milox, värd 75 000 kronor.

Har du tävlat i Klenod tidigare?
Vill du ställa upp med samma föremål igen behöver du bara mejla föremålets namn och dina kontaktuppgifter till info@klenodsverige.se så ordnar vi resten.

Lycka till!

Nu finns vi även på Facebook. Gå in på facebook.com/klenodsverige och gilla sidan så håller du dig uppdaterad med det senste om tävlingen.