tumb_front_testÅRSMÖTE för medlemmarna i Sveriges Museer hålls den 26 april kl 13:30-16:30 i samband med museernas vårmöte; med speciellt inbjudna gäster från Riksantikvarieämbetet och Kulturanalys.

Nu ligger kulturarvspropositionen på riksdagens bord. Inför årsmötet tänker vi genom "museibarometern" läsa av hur medlemmarna tycker Sveriges Museer ska utveckla och skärpa rollen som branschorganisation om museilagen som där föreslås införs; och Riksantikvarieämbetet får en centrumfunktion. Håll utkik efter "barometern" och svara, tack!

sodertaljestadshusVid årsmötet pratar vi sedan vidare om den utvecklade rollen och informerar om verksamheten innan de sedvanliga årsmötesförhandlingarna tar vid. Verksamhetsberättelse mm. kommer att läggas ut här på hemsidan senast två veckor innan mötet.

I samband med årsmötet har vi bjudit in Riksantikvarieämbetets Ulrika Mebus till årsmötet för att berätta mer om den pågående Museidialogen. Efter det informerar Myndigheten för Kulturanalys om tre färska rapporter: Hot och hat, Fri entré - effekt på besökstalen och Lönebidrag över tid på museer.

Missa inte detta viktiga möte! Vi ses i Södertälje stadshus.

Till kallelsen med program>>

Spara

Spara

Spara

Spara