Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby är en stark och berörande upplevelse som tilldelats Stora Turismpriset 2014. Priset på 100 000 kronor delades ut den 16 oktober i Stockholm.

Stiftelsens motivering lyder:

"Årets vinnare är ett inspirerande föredöme för hur man lyckas skapa balans och dynamik mellan kulturarv och nytänkande. Utifrån ett starkt varumärke har man genom att tillföra ny kunskap och tematiserade produkter skapat en stark och berörande upplevelse. Med stort fokus på samarbete och hållbarhet och med förankring i den småländska myllan, har Astrid Lindgrens Näs raskt utvecklats till ett besöksmål för nationell och internationell marknad."

Övriga finalister var Vemdalsskalets nya torg, Smålandet Älg & Bisonsafari, Fallängetorp, Kungsträdgården Park & Evenemang, Virå Bruk, Umeå 2014, Sahlins struts, Visit Karlstad, ICEHOTEL, Visby Centrum och Stilleben.

Läs hela pressmeddelandet från Tillväxtverket>>>