Nu kan Sveriges Museer i samverkan med SVT erbjuda våra medlemmar möjlighet att göra förhandsvisningar av Historien om Sverige med Farah.

I den stora satsningen på tv-serien Historien om Sverige har SVT tagit fram en barnversion av serien, som speglar seriens avsnitt och handling. Den versionen av serien heter Historien om Sverige med Farah, och kommer att sändas i samma takt som originalserien.

Vad hade hunden för betydelse för stenåldersfamiljerna? Vilka leksaker hade barnen på medeltiden? Hur blev det för barnen när allmän skolplikt infördes i Sverige?

Historien om Sverige med Farah är ett historieprogram för barn från 6 år och uppåt och hela familjen. Programledaren Farah Abadi visar spännande och fascinerande dramatiseringar om händelser och företeelser i vårt land plockade ur huvudserien Historien om Sverige.

Museerna erbjuds att förhandsvisa de två första avsnitten innan serien har premiär på SVT den 5 november. Museerna får också tillgång till grafiskt material, info om serien samt en trailer att använda som marknadsföring.

När: Erbjudandet om förhandsvisningar gäller under årets höstlovsvecka, t.o.m. 5 november 2023.

Vad: SVT erbjuder tillgång till de första två avsnitten av Historien om Sverige med Farah. Varje avsnitt är ca 15 minuter långt. Obs: Museerna får inte ta ut extra entréavgift för denna förhandsvisning.

Åldersgräns: SVT rekommenderar detta innehåll för barnfamiljer i åldern 6 år och uppåt

Rama gärna in förhandsvisningen med visningar, pyssel eller annat skoj med historiskt tema. En perfekt upplevelse för hela familjen!

Nyfiken på vad Historien om Sverige med Farah är? Titta här >>

Anmälan:

  1. Anmäl ert intresse till SVT här >>
  2. Vår kontaktperson Magnus Telander på SVT (magnus.telander@svt.se) kommer efter er anmälan att ge er tillgång till grafiskt material (affisch, bildmaterial, trailer, loggor etc) att använda vid marknadsföring av förhandsvisningen.
  3. Glöm inte att lägga in arrangemanget som ett tips på Sveriges Museers eventsidor för Historien om Sverige och Älskade museer.
  4. SVT kommer sedan att skicka ut avsnitten till er i god tid innan förhandsvisningen.