Generalsekreteraren på Sveriges Museer, Gunnar Ardelius, och författaren och chefredaktören på tidskriften Författaren, Anders Rydell, släpper i dag första avsnittet av podcasten Kulturmännen.

− Superkul att vara igång, säger Gunnar Ardelius. Podden kommer att handla om våra personliga erfarenheter som författare och kulturmän. Vi gör samtalet om kultur och kulturpolitik personligare, mer färgstarkt och med större förankring i kulturarbetarnas vardag, fortsätter Gunnar Ardelius.

Podcasten produceras av Sveriges Museer, branschorganisationen för museerna i Sverige. Podden kommer att publiceras med ett avsnitt varannan vecka, och kommer att ta upp aktuella ämnen som rör litteratur, museifrågor och kulturpolitik.

­− I första avsnittet pratar vi om kritik och i det andra avsnittet om kulturarv. Vår ambition är att ge en personlig och fördjupad bild av förutsättningarna för litterärt och konstnärligt skapande, både i stort och smått, säger Anders Rydell.

Lyssna på podden här:

Apple Podcasts