Välkomna till ett heldagsseminarium onsdagen den 23 november 2011.

JÄMUS arbetsgrupp på Historiska museet bjuder in till ett seminarium med fokus på museisamlingar och genusproblematik. Hur syns genus och queerperspektiv i museernas samlingar? Med vilka metoder kan vi lyfta genusaspekter i framtidens arbete? Hur kan samlingsföremål genuskategoriseras? Vad krävs för att genus ska få större genomslag i denna del av museernas verksamhet?

På seminariet lyfter vi goda exempel, tar upp problem och diskuterar metodfrågor. Vi vill ha dina synpunkter!

Läs mer här.

Program finns här.

Varmt välkomna önskar arbetsgruppen JÄMUS!