Forskning på museerna – en växande resurs

FÅTAL PLATSER KVAR!

Upplandsmuseet och Riksförbundet Sveriges museer bjuder in till konferens om museernas forskningsverksamhet, 18-19 november 2014 på Upplandsmuseet, Uppsala.

På vilket sätt ska de svenska museerna bedriva forskning? Den frågan har diskuterats under lång tid. Genomförda satsningar som Nordiska museets forskarskola, har ökat den vetenskapliga  kompetensen hos de anställda. Det är viktigt att diskussionen nu går vidare om vilken effekt museernas forskning har för verksamheten, vilken kunskapsutveckling som skett och hur forskningen  organiseras och finansieras. Vi har valt att lyfta in exempel på forskningsverksamhet vid några danska museer för att därigenom sätta de svenska förhållandena i ett jämförande nordiskt perspektiv.

Tid: Tisdag den 18 november kl 13.00 till onsdag den 19 november kl 16.00.

Plats: Upplandsmuseet, S:t Erikstorg 10, Uppsala.

Målgrupp: Museichefer, forskare och forskningsansvariga vid svenska museer.

Deltagarantal: 30 personer.

Avgift: 1 000 kr (inkluderar måltider).

Logi: Ordnas på egen hand av konferensdeltagaren.

Anmälan: Per e-post till hakan.liby@upplandsmuseet.se senast den 7 november.

Information och program>>>