Nu står det klart att kulturminister Amanda Lind deltar på museernas Vårmöte i Visby i september.

Kulturministern håller ett öppningsanförande och delar även ut priset för Årets Museum.

– Museerna ger oss kunskap vi inte hade, väcker tankar vi inte tänkt, och skapar känslor hos människor i hela vårt land. Rådande situation har satt ljus på hur mycket museerna bidrar med till samhället och jag är stolt över det arbete alla museer runt om i landet utför. Det känns angeläget att vara med och följa diskussionerna om museernas verksamhet och kulturarvets bevarande. Jag ser verkligen fram emot att delta på museernas Vårmöte i september, säger Amanda Lind.

StatsrŒd Amanda Lind
Kulturminister Amanda Lind. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Vårmötet flyttades som tidigare har meddelats till den 7 - 9 september på grund av Coronaviruset. Vi möts i Visby under temat samverkan som är mer aktuellt än någonsin. Arbetet pågår för fullt med att göra programmet både intakt och aktuellt för att följa den rådande situation som landets museer befinner sig i. 

– Att vår kulturminister än en gång tackar ja till att delta på vårt årliga möte under rådande omständigheter ger hopp för framtiden. Museerna är en stark samhällsaktör och är ovärderligt för det offentliga samtalet. Jag hoppas att vi träffas i Visby där vi gemensamt ska diskutera hur vi ska jobba framåt för att göra branschen starkare, säger Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare Sveriges Museer.