Som enda nordiska museum har Lill-Skansen nominerats av organisationerna European Museum Academy och Hands on! International till det internationella priset för bästa museum för barn 2013, 2013 Children´s Museum Award.

I arbetet med nomineringarna av kandidaterna till priset har juryn sökt efter särskilt kreativa sätt att skapa utställningar och program som är meningsskapande och lockande för barn i åldern upp till 14 år. Inför utnämningen läggs också särskild vikt vid hur museet lyckats förändra sättet man arbetar med barnkultur, både nationellt och internationellt, genom fantasifulla tolkningar och presentationer av utställningarna.

Läs mer om priset här eller besök European Museum Academys hemsida: www.europeanmuseumacademy.eu

Pressrelease CMA