I samband med en ceremoni på Riverside Museum i Glasgow utsågs det naturhistoriska museet MUSE - Museo delle Scienze in Trento, Italien, till 2014 års vinnare av Micheletti-priset. Det prestigefulla priset delas ut till museer med fokus på samtidens historia, vetenskap samt det industriella och sociala kulturarvet i Europa.

Bakom utmärkelsen står Fondazione Luigi Micheletti och European Museum Forum. Bland de tidigare vinnarna finns bl.a. de svenska museerna Tom Tits Experiment i Södertälje (2006) och Ekomuseum Bergslagen (1998).

Priset instiftades år 1995 och står under beskydd av Europarådet.