Nu är anmälan öppen till Vårmötet 2022, som äger rum 26–28 april 2022 i Halmstad och arrangeras denna gång av Sveriges Museer i samarbete med Halmstads kommun och Stiftelsen Hallands länsmuseer.

Se hela programmet och anmäl dig på Vårmötets hemsida.

Temat för 2022 års vårmöte är hållbarhet och museernas roll i klimatkrisen. Hur kan museerna på olika sätt bidra till en miljömässigt hållbar värld och hur ska vi rusta oss för att möta pågående och kommande klimatförändringar? Och handen på hjärtat- hur möter svenska museer klimatkrisen?

banner-varmote-centrerad

I år planerar vi för – om situationen tillåter det – att äntligen ses på plats! Vi vet att det är många av oss som längtar efter att få ses på riktigt och Halmstad bjuder på ett härligt program med många aktiviteter och upplevelser i anslutning till konferensen. Vad sägs om en grön stjärnkocksmiddag, ett slottsbesök eller en utflykt till Äskhults by? Det finns dock ett begränsat antal fysiska platser och det är först till kvarn som gäller. Vårmötet 2022 blir också ett hybridmöte, vilket innebär att konferensen även blir digital. Vi hoppas att detta möjliggör att ännu fler som jobbar i museibranschen kan delta på Vårmötet. Om restriktionerna kräver, genomförs Vårmötet helt digitalt. En sak är dock säker, Vårmötet blir av vad som än händer! Välkommen med din anmälan!