Välkommen till årets viktigaste möte för alla inom museisektorn den 19-21 april i Linköping och Norrköping!

Utskrift

Årets tema Med mod och makt- dags att våga agera!
Nu är det dags att ta till vara på det förtroende vi har fått, att våga handla,våga ta ställning och prioritera. Vi behöver ta oss utanför våra komfortzoner, vilket kan kännas skrämmande. Det kan bli fel, men det kan också få oss att nå ut längre. Det krävs mod för att lyckas, annars kommer vi aldrig till den punkt då vi faktiskt gör skillnad, på riktigt.

Hur ska museerna inkludera ännu fler och vilken roll ska museerna ta i dagens samhällsdebatt? Hur finns det möjlighet att öppna museerna och skapa de mötesplatser som idag saknas? Hur kan vi känna oss hemma på framtidens museum?

Hur kan vi få ekonomi i långsiktiga projekt och hur kan museerna ges möjlighet att arbeta långsiktigt och att prioritera? Hur kan samverkan mellan oväntade aktörer skapas och vad kan resultatet bli av det? Hur påverkar den digitala tillgängligheten museerna? Blir effekten en inkludering eller exkludering av grupper?

Dag 1 Samlas alla för huvudsession och prisutdelning av Årets museum på Linköpings Konsert & Kongress. Vi får bl.a lyssna till kulturminister Alice Bah Kuhnke och David Flemming  director of National Museums Liverpool. Dagen avslutas med mingelmiddag på Flygvapenmuseum. Transport däremellan kommer att finnas för samtliga deltagare.

Dag 1 i sammandrag från websändning

Dag 2 fortsätter i Linköping. Här kommer det att finnas möjlighet att röra sig mellan de olika blocken i programmet. Lokalerna i centrala Linköping ligger inom gångavstånd och till de platser det är lite längre finns transport för dem som önskar. Kvällen avslutas i Norrköping och transporten dit blir något alldeles extra, vi kommer att åka årgångståget från Sveriges Järnvägsmuseum. Du behöver inte oroa dig för bagage, eller transport, det är bara att slappna av och följa med! Mingelmiddag dag 2 bjuds det på i Arbetets museum.

Dag 3 njuter vi av Norrköping. Det blir en dag med workshops, kurser, föredrag, utflykter och spännande besök.

Ladda hem programmet som pdf här>>>

Anmälan är nu stängd.

 

Frågor?

Frågor om anmälan samt boende besvaras av Meetagain konferens:
varmote2016@meetagain.se, tel: 08-664 58 00

Frågor om program besvaras av Hanna Wihlborg, projektledare:
hanna.wihlborg@sverigesmuseer.se.

arrangorslogga2