Sveriges Museers Vårmöte 2023

Äntligen är det dags för museernas bästa mingel! Vårmötet ger tillfälle att få ny kunskap och inspiration, hitta nya samarbeten, tillsammans lyfta våra verksamheter och inte minst stärka branschen. 

Vårmötet invigs den 25 april av kulturminister Parisa Liljestrand som också delar ut priset för Årets Museum. Under vårmötets första dag får vi lyssna till intressanta föreläsningar och panelsamtal om kulturens roll i samhället, museiverksamhet och möten över krigets gränser, återuppbyggande av museer och kulturens beredskap vid kris och krig.

Dagen sammanfattas av Sveriges Museers ordförande Niklas Cserhalmi som dessutom tillkännager värdskapet för vårmötet 2024! Därefter bjuder programmet på guidade visningar och middag med prisutdelningar.

Vårmötets andra dag bjuder på valbara föreläsningar och panelsamtal i tre parallella spår. Det handlar om samverkan och forskning, demokrati och debatt samt hållbar samling och pedagogik. Under tredje dagen ges möjligheten till unika kulturbesök i trakten.

Värdorganisationer 2023 är Västerås museer och Västmanlands läns museum. Samarbetsparter är Riksantikvarieämbetet och Svenska ICOM. Sponsorer är Västerås stad, Region Västmanland samt MTAB/Museiservice, Visitor Toolbox AB och Ohlsson & Lohaven AB. Tack till alla er som gör vårmötet möjligt! Ett extra stort tack riktar vi till projektledarna Lina Ahtola och Anna Blom Allalouf.

Anmälan för deltagande på plats är stängd. För dig som vill delta digitalt är sista anmälningsdag 24 april. Programmet som streamas kommer också finnas tillgängligt i efterhand för dig som är anmäld.

Länk till anmälan och programmet i sin helhet >>