Under påsken ses unga och gamla på museerna för att pyssla, titta på utställningar, fika och umgås. Riksförbundet Sveriges Museer har samlat in aktiviteter från museer runt om i landet, det är alltifrån äggjakt, tipspromenader och öppna ateljéer till påskspecial i utställningar och caféer.

– Påsklov på museerna är en tradition som är omåttligt populär runt om i landet. Förra året fick vi nöja oss med digitala museibesök, men nu är påsken tillbaka med full kraft, säger Maria B Olofsson, tillförordnad generalsekreterare Sveriges Museer.

– Museerna spelar roll under svåra tider, de kan vara fristäder och samtidigt platser som ger sammanhang och förklaring till vad som pågår. Vid sidan av påskaktiviterna har även en del museer verksamhet utifrån kriget i Ukraina, säger Maria B Olofsson, tillförordnad generalsekreterare Sveriges Museer.

Screenshot 2022-04-07 at 10.18.17
Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen.

Listan uppdateras löpande

Arboga Museum

Påsklovskul

Piratjakt och påskpyssel. Lördag 9 april kl. 11-14, tisdag 12 april kl. 10-16, onsdag 13 april kl. 10-16.

Länk till Påsklovskul

Bollnäs museum och konsthall

LasseMaja & Vårpyssel

LasseMaja utställningen Cirkusmysteriet har öppet tisdag-lördag under påsklovet v.16 tillsammans med LasseMaja pyssel i vår ateljé. På onsdag vårpysslar vi i ateljén med museipedagogen genom att så frön och dekorera krukor.

Länk till LasseMaja & Påsklovskul

Borås Konstmuseum

Påsklovs-workshop - serieteckning med Malin Biller

Malin Biller har arbetat som serietecknare och illustratör sedan 2003 och kommer nu till Borås Konstmuseum och ger en workshop.

Serier kan handla om precis allt! Alla har vi något att berätta. Oavsett hur duktig en är på att rita eller skriva, så kan alla lära sig att teckna serier, menar Malin.

I denna workshop får deltagarna lära sig grunderna i serieteckning och även testa på att rita en egen serie på temat "Nära men ändå så långt bort".

Vi håller till i Kulturhusets foajé!

Datum: Lördag 9 april

Tid: 12.00–16.00

Plats: Kulturhusets foajé

Ålder: 6–12 år

Anmälan: bokningar.konstmuseum@boras.se

I samarbete med Illustratörcentrum

Länk till Påsklovs-workshop

Dansmuseet

Äggjakt

Välkommen in och finn gömda påskägg under påskveckan 12-17 april.

Någonstans i Dansmuseets gömslen och vrår ligger påskägg och kurar. I äggen hittar du olika bokstäver som tillsammans bildar ett ord. När du löst rebusen väntar en present i museets butik. Lätt och klurigt på en och samma gång!

Länk till Äggjakt

Ebelingmuseet

Påsklov på Ebelingmuseet!

Måndag – 11 april
Barnboksförfattaren och illustratören Linnéa Krylén håller workshop tillsammans med museets konstpedagog och erbjuder en grundkurs i molnskåderi.
Hur blir ett moln till? Hur kan de sväva? Vad är de gjorda av?
Vi kommer att vara både utomhus och inomhus, så kläder efter väder!
Sedan målar och skapar vi tillsammans i museets konstverkstad.
Passar bäst för barn 5-12 år.

Tisdag – 12 april
I samarbete med Torshälla bibliotek högläser vi en bok med inspiration från konsten på museet. Sedan skapar vi tillsammans i vår verkstad.
Passar bäst för barn 5-8 år.

Onsdag och Torsdag – 13, 14 april
Kan man använda en boxningshandske eller kanske ett tennisrack för att rita?
Vi tittar på Linda Ottosons utställning Maskineriet och samtalar om verktyg och redskap.
Vi försöker sedan tolka våra tankar och idéer om utställningen och konstruera egna föremål som vi själva kan använda till att skapa med.
Drop in - för alla åldrar!

Mer information och anmälan via museets hemsida.

Länk till Påsklov på Ebelingmuseet

Eskilstuna konstmuseum

Skapa en fantasifull trädgård

I museets konstverkad välkomnar vi våren och skapar en fantasifull trädgård av natur- och konstmaterial. Vi inspireras av den offentliga konsten i staden och gör bland annat egna blommor från en förtrollad skog. Hur kan de se ut?!
Passar bäst för åldrarna 7–13 år. Inga förkunskaper krävs och det är gratis. Anmälan till konstmuseet@eskilstuna.se

Länk till Skapa en fantasifull trädgård

Evolutionsmuseet

Dinosaurielov på Evolutionsmuseet Paleontologi!

Under påsken anordnar vi kostnadsfria familjevisningar om dinosaurier och deras värld, kl. 13, 14 och 15. Begränsat antal platser. Ingen förbokning, först till kvarn gäller.

Påskpyssel finns hela dagarna.

I övrigt har Evolutionsmuseet öppet tis 12/4 - fre 15/4 kl. 12-16 under påsklovet.

Länk till Dinosaurielov på Evolutionsmuseet

Falu Gruva / Gruvmuseet

Påsklovsäventyr under jord

Upptäck tusen år av historia i Gruvmuseet och under jord i Falu Gruva. Under påskhelgen bjuder vi in till påskpyssel i vår gruvarbetarbostad där tiden har stått still sedan 1897.

Länk till Påsklovsäventyr under jord

Fotevikens Vikingamuseum

Påsköppet i Vikingastaden med Jakt på Odjuret för barnen

Kom hit och njut av atmosfären, de genuina vikingahusen, vikingatida lekar och självklart en jakt på Odjuret för barnen.

Lös gåtan om vad/vem Odjuren gömmer, när du löst mysteriet så kan du byta in ditt rätta svar mot en påskpåse i butiken innan ni går hem för dagen.

Länk till Påsköppet i Vikingastaden

Gamla Linköping

Påsklovskul i Gamla Linköping v.15

Klurig äggjakt i Gamla Linköping
Påskharen har varit på besök i Gamla Linköping och lämnat påskägg runt om kring i stadskvarteren. Alla som lyckas lösa hans kluriga gåtor och hittar alla äggen vinner ett fint och smaskigt pris!
Biljett köps på besökscentrum. Pris 20 kr. Pågår tis-sön 12 -17 april under besökscentrums öppettider 11-16.
Utomhusaktivitet.

Påskpyssel i pedagogiska verkstaden
Pyssel med påsk- och vårtema mån-ons mellan 10-14. Kom och pyssla med oss! Dekorera ett färgglatt påskägg, tillverka en söt påskkyckling, fin påsklilja och mycket mer. Kreativa pyssel för alla åldrar. Barn pysslar i vuxnas sällskap. Pris 26 kr
Plats: pedagogiska verkstaden, curmanska magasinet, drop in.

Barnvisning: Staden för länge länge sedan
Välkomna på en spännande och tankeväckande visning för barn ca 3-6 år. Följ med på en resa i stadskvarteren där vi pratar om livet förr och skillnader mellan nu och då. Mötesplats kryddbodtorget. mån-ons 9.30.
Mötesplats: kryddbodtorget, fri entré, ingen bokning behövs, drop in.

Öppet i Barnens Bod
I Barnens bod förvandlas du plötsligt till handelsman, skolfröken, postmästare eller kock – bara fantasin sätter gränser! Här kan du leka i ett Gamla Linköping i miniatyr, med olika miljöer. Barnens bod är en obemannad lek- och lärmiljö särskilt anpassad för barn. Fri entré. Bokning sker på en krittavla som sitter vid Barnens bod. mån-sön

Länk till Påsklovskul i Gamla Linköping

Gamla Uppsala museum

Äventyr i Gamla Uppsala

Följ med på spännande familjevisningar och kämpalekar under påsken

Länk till Äventyr i Gamla Uppsala

Gotlands Museum

Påsklovskul på Gotlands Museum

Välkommen till Fornsalen och upplev ”Barnens historia” på påsklovet. Hur levde barnen på stenåldern och medeltiden egentligen? Museum, butik och café håller öppet alla dagar kl. 11–16 med spännande familjevisningar, tävlingar mm. Vår stora barnutställning Skepp & Skoj är öppen för alla nyfikna barn och vuxna tillsammans.

Länk Påsklovskul på Gotlands Museum

Hallands Konstmuseum

Påsk på Hallands Konstmuseum

Utställningar: "Den skapande medeltiden", "Nest - Tarik Kiswanson", "Hallands Konstförenings jurybedömda Vårsalong" och "Gränsland – ur samlingen".

Guidade visningar: "Rundtur i museet" - 16 april, kl. 14.30, "Den skapande medeltiden" - 17 april, kl. 14.30

Öppen ateljé: Välkommen att skapa fritt i Öppen ateljé söndag 10 april, lördag 16 april och söndag 17 april, kl. 12-15.

Familjesagor: I utställningen "Gränsland – ur samlingen" har vi skapat fyra ljudsagor utifrån några av konstverken i utställningen. Scanna QR-koderna i utställningen med din mobilkamera eller besök shlm.se.

Välkomna till Hallands Konstmuseum!

Länk till Påsk på Hallands Konstmuseum

Hallwylska museet

Dramavisning för hela familjen: Husan Annas påsklov

Följ med Husan Anna på ett dramatiserat lekäventyr i museet. Anna behöver hjälp med att förbereda festmiddagen, men kan inte låta bli att visa barnen runt och berätta om familjens påskfirande. Från 6-9 år. Biljetter via Tickster. Se hemsidan för öppettider.

Länk till Dramavisning för hela familjen

Internetmuseum

Den svenska internethistorien

Välkommen till en resa genom den svenska internethistorien. Vilka var pionjärerna? Vad har vi älskat, hatat och skrattat åt. Hur blev Sverige ett av världens mest digitalt utvecklade länder? Kort och gott… hur kom vi hit?

Länk till Den svenska internethistorien

Jamtli

Påsklov på Jamtli

Tisdag till fredag 19-22 april: Vi skapar konst av äggkartonger och letar ägg i utställningarna. Häng med på familjevisningar i utställningen Bäverns resa. Vi åker häst och vagn, leker bland trädjuren och hoppar i halmen i lekladugården. Under Konstateljésöndagen 24 april är dagens tema MAT. Förutom visningar experimenterar och målar vi med ätbara saker!

Länk till Påsklov på Jamtli

Junibacken

Påskägg till alla utklädda barn och kråkjakt på Junibacken

Under påsklovet gör Junibacken plats för barnens alla tolkningar av utklädnad på temat påsk! Alla barn som kommer utklädda får ett påskägg. Dessutom blir det Mamma Mu-pyssel och Kråkjakt genom huset. Och så spelas flera teaterföreställningar varje dag dag förstås!

Länk till Kråkjakt och påskägg på Junibacken

Järnvägens museum Ängelholm

Påsklovskul 9-18/4 öppet alla dagar 10-17

Leta ägg - tävling för hela familjen 

Vi har gömt en massa ägg i museet - leta och räkna, så kan du vinna ett fint pris.

Länk till Påsklovskul 9-18 april - Järnvägens Museum i Ängelholm

K.A Almgren sidenväveri & museum

Prova på vävning och premiär!

Onsdag 13/4 kan vävsugna barn prova på att väva i en riktig mattvävstol i vävsalen under handledning. Under påsklovet är det även premiär för ramvävning på egen hand i Kokongen! Ingen föranmälan behövs och material finns på plats! Museet har fri entré upp till 18 år. Mer information finns på hemsidan.

Länk till Prova på vävning och premiär

Kalmar konstmuseum

Påsklabb med fabler

Under påsken ger sig Konstlabbet in i fablernas värld där djuren och naturen beter sig ungefär som vi människor. De har olika egenskaper, de råkar ut för saker som vi känner igen oss i, och de reagerar som vi kanske också skulle göra.

Med inspiration från utställningen Tevetrampolinen låter vi djuren berätta om hur det kan vara att samarbeta med varandra när man är olika. Vi arbetar med att skapa karaktärer och berättelser i olika tekniker.

Påsklabb med fabler

Kristinehamns Historiska Museum

Bokbinderi för barn

Tisdag den 19 april mellan kl.13.00-16.00 kan barn i åldrarna 9-12 år komma och prova på enklare bokbindning samt pappers konst i 3D. Aktiviteten är kostnadsfri, men då det är begränsat antal platser måste man föranmäla sig. Det gör man genom att maila oss på infokonstmuseum@kristinehamn.se eller ringa på telefonnummer 0550-88 200 eller 0550-88 203 senast 14 april.

Länk till Bokbinderi för barn

Kristinehamns konstmuseum

Snövits collageverkstad

Torsdag 21 april kl.13.00-15.00 kan barn i åldern 9-12 år komma och skapa sin egen fantasibild med egendesignade mönster, fyndade bilder, sax och lim. Aktiviteten är kostnadsfri, men då det är begränsat antal platser måste man föranmäla sig. Det gör man genom att maila oss på infokonstmuseum@kristinehamn.se eller ringa på telefonnummer 0550-88 200 eller 0550-88 203 senast 19 april.

Länk till Snövits collageverkstad

Kulturen i Lund

Påsklovsaktiviteter på Kulturen i Lund

Kulturen i Lund har öppet kl 10–16 hela påsklovet (kvällsöppet till kl 20 på onsdagen), lördag 9 april till måndag 18 april. Stort skärtorsdagsfirande, påskvisningar för barn, påskpyssel, lekutställningen Pippi Långstrump m.m.

Länk till Påsklovsaktiviteter på Kulturen i Lund

Körsbärsgårdens Konsthall och Skulpturpark

Utställningar

Öppet i påsk 12-16 Tre utställningar: Björn Erling Evensen Utställning i utveckling,
Laris Strunke Stora målningar och Semeion, Tecken, temautställning om orden med Eva Jacobson, Kerstin Lindgren, Olivia Petterson Fleur, Harald Lyth, Antoni Tapies mfl.
Skulpturparken med 40-tal verk: Maria Miesenberger, Klara Kristalova, Siri Carlén, Eva Lange, Pure Evil,
SIMKA, Dan Wolgers, Fredrik Wretman, LarsOlof Loeld m fl.

Länk till Utställningar på Körsbärsträdgården

Livrustkammaren

Bland svärdsknappar och hjälmkammar

Riddarklubben bjuder in till prova-på-rustkammare. Du kan testa riktiga rustningar och svärd. Vad väger en rappir? Hur lång är en Zweihänder? Och vad är egentligen pannklaff? Du får svar på alla dina frågor. Och mycket mer. För stora och små. Fri entré. Se öppettider på hemsidan.

Länk till Bland svärdsknappar och hjälmkammar

Marinmuseum

Vita vantar visning och återbruk med Marinmuseum under påsklovet v 16

* Museers samlingar har byggts upp under lång tid. Man kan se våra samlingar som hela samhällets minnen och det är mycket jobb med att ta hand om dem. Då och då så gör museets personal en rejäl vårstädning! Vi kallar det för att gallra. Under vecka 16 kan du gå på Vita vantar visning hos oss 19e, 20e och 22a april. Här undersöker vi tillsammans olika föremål på temat gallring i vårt Temarum och vi ställer oss frågan: borde vi städa bort den här?!

* Vad händer med alla saker som vi städar undan, kan dom få ett nytt liv? Kan en gammal historietidning om krig t.ex. bli ett vackert kollage, en dikt eller en fredshälsning i vårt Temarum? Vi har samlat gamla historietidningar och olika material i vår Sjömansverkstad. Kom och upplev historien och återbruka med oss under påsklovet 20e och 21a april. Du skapar något nytt av något gammalt som vi gärna visar upp!

*Knopverkstaden är öppen under hela lovet och du kan även göra quiz.

Välkommen!

Länk till Vita vantar visning och återbruk med Marinmuseum

Millesgården Museum

Äggjakt på magiska Millesgården

Kom till Millesgården och hjälp påskharen att hitta sina ägg!
Milles påskiga hare, han är en fluffig sak.
Med långa lena öron, och en dunig svans därbak.
Han har skuttat runt i parken, trallat, varit glad…
Men äggen har han tappat, var katten kan de va´?

Påskharen har njutit av alla skulpturer och snödroppar i parken och glömt att hålla reda på sina ägg! Hämta Äggjaktsrimmet i receptionen, hjälp haren att hitta de fyra äggen, och få sedan en smaskig belöning.

Pris: Äggjakten kostar 30 kr. Som vanligt är det fri entré för de mellan 0-18 år.
När: 9 april - 24 april kl 11-17.
Ålder: Vi tror att Äggjakten är roligast för barn och ungdom mellan ca 5 och 15 år, men alla är så klart välkomna!

Tips: Glöm inte vår gratis audioguide för stora och små. Ladda ned appen "A Guided Tour" och lyssna - hemma eller på Millesgården.

EXTRAÖPPET MÅNDAG ANNANDAG PÅSK 11-17

Länk till Äggjakt på magiska Millesgården

Mölndals stadsmuseum

Skapa en festlig partymask

Med anledning av utställning ”Livet är en fest” och Mölndals stads jubileumsår ”Mölndal helt 100” bjuder Mölndals stadsmuseum in till festligt påsklovsskapande. Tisdag 12 och onsdag 13 april kl. 12-15.

Vill du vara fjäril, läskig figur, eller kanske en rosa katt? Med fjädrar, glitter och pärlor skapar du din egen unika mask till festen. Konstnären Brigitte Ackerhans leder workshopen för barn från 6 år.

Under lovet kan stora och små också gå på prylbingo och leta grejer i museets Öppna magasin. Tisdag 12 - torsdag 14 april, kl. 12-16.

Fri entré!

Länk till Skapa en festlig partymask

Naturhistoriska riksmuseet

Påsklov för hela familjen!

Upptäck våren i Labbet, anta utmaningen i escape room och se spännande filmer på Cosmonova. Påsklovet på Naturhistoriska riksmuseet bjuder på något spännande för hela familjen. Välkomna!

Länk till Påsklov för hela familjen!

Nobel Prize Museum

Välkommen till Nobelprismuseet den 12 april!

Kul om naturvetenskap för barn mellan 7-12. Är du sisådär 7-12 år och tycker att naturvetenskap är spännande och roligt, men tycker det kan vara lite svårt med kemi, fysik och biologi? Ta med någon vuxen till Nobelprismuseet och träffa författaren och vetenskapsjournalisten Rasmus Åkerblom som utifrån sin bok ”Underverkligheten” berättar om och förklarar svåra saker som händer runt omkring oss på ett annorlunda sätt. Du får möjlighet att ställa frågor direkt till Rasmus.

Välkommen till Nobelprismuseet den 12 april!

Nordiska museet

Påsklov på Nordiska museet

Vandra genom ett isberg och utforska livet i Arktis, gör en resa i tiden i Tidsvalvet och Lekstugan och lös uppdrag och mysterier i vårt palatslika museum. Här är Nordiska museets aktiviteter för barn och familj under påsklovet 9–18 april 2022.

Länk till Påsklov på Nordiska museet

Norrköpings Konstmuseum

Välkommen till Påsklov på Norrköpings Konstmuseum

I påsk bjuder Norrköpings Konstmuseum in till skapande i sin kreativa verkstad Ateljé Krumeluren. Kom och skapa tygkollage med inspiration av konstnären Noa Eshkols stora textilkonstverk! Vi inleder med att titta på utställningen Noa Eshkol: Rules, Theory & Passion. Läs mer i vår kalender på hemsidan.

Länk till Välkommen till Påsklov på Norrköpings Konstmuseum

Norrtälje Luftvärnsmuseum

Påsklov på Luftvärnsmuseet

Visningar av Norrtälje luftvärnsmuseum för barn under påsklovet, fri entré, obligatorisk föranmälan på norrtalje.se/mittlov

Länk till Påsklov på Luftvärnsmuseet

Regionmuseet Skåne

Skaparverkstad, äggjakt och filmer

Skapa dekorationer till en festmåltid! Påsken är traditionellt en glad högtid där man firar livet och ljuset. I museets pedagogverkstad har vi under tre dagar en workshop där vi inspirerade av utställningen Mat: Mer än en måltid skapar festliga bordsdekorationer. Under hela påsklovet har vi dessutom en äggjakt på museet och filmvisningar på Filmmuseet. Välkommen!

Länk till Skaparverkstad, äggjakt och filmer

Rian

Påsklov på Rian: Påsktraditioner

Hur har vi firat påsk genom tiderna? Varför pyntar vi påskris, klär ut oss till påskkärringar och målar ägg? Kom till vår ateljé så berättar vi mer, pysslar och provar påsklekar.

Föranmäl dig genom att skicka namn och telefonnummer till
museibokning@falkenberg.se

Drop in i mån av plats.

Ålder: 6-12 år. Kostnadsfritt.

Länk till Påsklov på Rian: Påsktraditioner

Sagomuseet i Sagobygden

Påsklovskul med berättarupplevelser på Sagomuseet

Kan du avslöja en häxa eller en påskkärring?
Ta din kvast och flyg till oss med fart!
För att lyssna på spännande Sagor, såklart!
Se upp hur du styr!
Välkomna på Påsk-äventyr!

Förboka din plats. Begränsat antal!
Tisdag 12/4 och Torsdag 14/4
kl 12.00, kl 13.30, kl 15.00

VARMT VÄLKOMNA!

Länk till Påsklovskul med berättarupplevelser på Sagomuseet

Sjöhistoriska museet

Påsklov med visningar och kistjakt

Gå på visning och var med i en tävling där du ska leta efter gömda kistor på museet. Årets påsklovstema är "Livet ombord".

Länk till Påsklov med visningar och kistjakt

Statarmuseet i Skåne

Ett historisk skutt i Djurparken med äggjakt

Pedagogledd historisk promenad med berättelse, möte med museets djur samt äggjakt hos hönsen. 12-14 april kl 11.30 och 13.30.

Länk till Ett historisk skutt i Djurparken med äggjakt

Sörmlands Museum

Skateboarddesign och lettering på Sörmlands museum

Upptäck teckningar, häftiga bokstäver och rader av skateboards i Mander-utsällningen tillsammans med en guide. Testa sedan att färglägga bilder, teckna skateboard-motiv och öva på att rita och skriva bokstäver i olika former och stilar i vår skaparverkstad.

Länk till Skateboarddesign och lettering på Sörmlands museum

Teckningmuseet

Påsklovsverkstad: Maffiga mönster

Påsklovsverkstad i Tecknarateljén! Långt bak i historien och i vitt skilda kulturer har vi människor använt naturen som inspirationskälla till att skapa mönster. Tyger, tapeter och papper, ja allt kan dekoreras med snirkliga växter eller blommor. Tillsammans trycker vi maffiga mönster med schabloner av naturmaterial inspirerade av växtlighet på papper och tyger. Kostnadsfritt, drop-in för alla åldrar. Tider: 13–15 april kl. 10.00–16.00 samt 16–17 april kl. 12.00–16.00.

Länk till Påsklovsverkstad: Maffiga mönster

Tjolöholms Slott

Påskäggsjakt

Kom och gå den traditionsenliga påskäggsjakten på Tjolöholm! Vår busige påskhare har varit ute och gömt påskägg i Tjolöholms skogar. Hjälp oss att hitta alla ägg och lös rebusen, så väntar en god belöning från påskharen.

Många har som tradition att möta våren på Tjolöholm under påskhelgen. Området påskpyntas och fylls med aktiviteter, föreställningar och naturligtvis den populära påskäggsjakten i Tjolöholms naturområden.

Länk till Påskäggsjakt

Torekällbergets museum

Påsklovskul på Torekällberget

Upplev Torekällberget på våren. Följ med på visningen av Dagens djur. Klappa våra kaniner eller ta ett varv på vår ponny. Missa inte heller vår äggjakt med möjlighet att vinna något fint från Handelsboden och ägglekarna på Råbygårdens gårdsplan. Alla dagar under påsklovet är Lillboden öppen med lekrum och påskpyssel. I Handelsboden säljs påskpynt och påskgodis. Fikasugen? Välkommen in till Café Lindblom som serverar påskbakelser och kafferep hela veckan.

Länk till Påsklovskul på Torekällberget

Vallby Friluftsmuseum

Påsklovskul

På Vallby Friluftsmuseum erbjuds flera aktiviteter under påsklovet, till exempel museideckarn och påsklovsgåtan, karda och skapa med ull, gör ett eget kort i tryckeriet, skärtorsdagskul med turer till Blåkulla, djurvandringar samt en liten påskutställning.

Länk till Påsklovskul

Vitlycke museum

Påsklov på våra besöksmål - Förvaltningen för kulturutveckling (vgregion.se)

Västerås Konstmuseum

Påsklovs-LABB. Tema: Ritrobotar.

12 APR - 14 APR 2022, 13:00 - 15:00
Skapande verksamhet för barn och unga samt nyfikna vuxna. Temat för påsklovs-Labbet är: Ritrobotar. Begränsat antal platser. Du föranmäler både barn och vuxen deltagare. Se länk för vidare information.

Länk till Påsklovs-LABB. Tema: Ritrobotar.

Västmanlands läns museum

Påsklov på Västmanlands läns museum

Spendera lovet hos oss! Det börjar med påskpyssel, konsert med kända sånger av Astrid Lindgren och fortsätter med vikingaspelet hnefatafl, visning om länets kungliga historia och vår demokratiutställning. Hela lovet kan du delta i Filurjakten och leta efter Äggvald , se Yttrandefrihetens gränser och upptäcka länets historia i våra interaktiva utställningar.

Länk till Påsklov på Västmanlands läns museum

Wadköping

Fira påsklovet i Wadköping

Påskmarknad med påskpyssel
Söndagen den 10 april kl. 11–16 bjuder vi in till en färgglad påskmarknad. Här hittar du påskpynt, hantverk, mat, ägg, påskris och mycket mer som hör påsken till. I Teaterladan kan du tävla i vår äggrullartävling eller rita ett påskbrev. Även äggjakt, påskutställning och skärtorsdagsskoj.

Länk till Fira påsklovet i Wadköping

Österlens museum

Påsklovsvandring på Jätteleden

Vi firar påsklov med en vandring längs Jätteleden, genom årtusenden av historia i kulturlandskapet. Här finns fornlämningar från sten-, brons- och järnåldern. En gammal sägen berättar att det ligger en jätte begravd här, strax utanför Simrishamn, söder om Gröstorp. Vandringen leds av arkeolog, fornvårdare och berättare från Österlens museum. Följ med oss i jättens spår, lyssna till berättelser om jättar och lär mer om livet under forntiden. Vandringen är 1,7 km lång. Efter avslutad vandring grillar vi korv och fikar tillsammans. Ta med hårdkokta, målade ägg för ägglekar, korv eller annat att grilla och fikakorg. Samling på parkeringen vid Jätteleden längs Gamla Järrestadvägen.

Pris: 50 kr/person. Familjepris: 150 kr. Betalning på plats med Swish.
Begränsat antal deltagare. Föranmälan till: osterlens.museum@simrishamn.se
Anmälan är bindande. Bokningsbekräftelse skickas ut via mejl.

Länk till Påsklovsvandring på Jätteleden