”Creating moments of wonder…”

Två dagar fyllda med kunskap, inspiration och möten med nya och gamla bekantskaper. Föreläsningar varvas med valbara seminarier och praktiska moment under årets samlingsforum i Visby.

Start: torsdagen den 17 november, kl. 10.00. Slut: fredagen den 18 november kl. 15.00

Riksantikvarieämbetet samarbetar med Riksutställningar och Riksförbundet Sveriges museer för årets samlingsforum.

”Great museums use good collections management to bring objects, experiences, facts and stories together to create moments of wonder”, sa Nick Poole på Samlingsforum 2013.

Vid årets Samlingsforum i Visby den 17–18 november 2016, fortsätter vi diskussionen om samlingsförvaltning och uppmärksammar särskilt utställning av samlingar.

Medverkar gör bland andra Maurice Davice om samlingar som tillgång eller börda, Kerstin Smeds som pratar om gallring och Patrik Steorn som kommer att berätta om målningen som kom ut ur magasinet.

Fredagen den 18 november ägnas åt valbara seminarier och aktiviteter. Susanna Hillhouse håller i seminariet ”Vad är en samlingsförvaltningspolicy och hur skriver man en?”. Östergötlands museum och Riksutställningar håller i en öppen verkstad om säkra monteringar. Det blir också seminarier om CAD för alla på museet, Ljus- och ljusmätning, analysmetoder vid Kulturvårdslaboratoriet, teknologisk hacking, gallring, SPECTRUM och mycket mer.

Läs mer i Riksantikvarieämbetets kalendarium>>>

Eller gå direkt till anmälningssidan>>>