Välkommen till Vårmötet!

Med en månad kvar till Vårmötet i Umeå 8-10 april är vi glada att få hälsa alla som hittills anmält sig välkomna! Uppdaterat program, information, anmälan och live-sändningar hittar du på varmote2014.se.

PROGRAMÄNDRING
Programmet är nu spikat och vi är glada att kunna hälsa Josette Bushell-Mingo välkommen som huvudtalare, då Barbara Kirshenblatt Gimslett fått förhinder med kort varsel. Josette Bushell-Mingo är teaterchef vid Tyst teater i Stockholm och har engagerat sig mycket i frågor om representation och vilka berättelser som ges plats i det offentliga rummet. Hon resonerar kring frågan ”Vem vill berätta min historia?”.
Ladda hem programmet som pdf här >>>

FLYG
Du som anländer med flyg tar dig smidigt in till centrala Umeå med flygbussarna som avgår direkt utanför ankomsthallen. Resan tar endast 10 minuter. Biljett köper man antingen direkt på bussen eller genom webbsidan tabussen.nu/flygbussen. Avstigning: hållplats Vasaplan.

TÅG
Anländer du med tåg så kliv av vid Umeå C. Då är det nära till hotellen och Umeå Folkets hus där registrering och huvudsession äger rum dag 1.

REGISTRERING
Tisdag 8 april öppnar registreringen kl 08.30 i Umeå Folkets hus, en våning upp. Där finns också några utställare som visar relaterade produkter och föreningar med relevant information. Där kan du också sitta ner och ta en kopp kaffe i väntan på att programmet ska börja kl 13.

SEMINARIEDAGEN
Seminarierna onsdag 9 april kommer att äga rum på Västerbottens museum och Konstnärligt campus. I programmet framgår var de respektive spåren är förlagda. Det är promenadavstånd mellan museerna och staden. Tiderna anger en lugn och skön promenad.

Bildmuseet–Västerbottens museum 15 minuter
Centrala Umeå, hotell–Bildmuseet 8 minuter
Centrum–Västerbottens museum 15 minuter
Centrum–Hotell Scandic Syd 15 minuter
Centrum–OK Hotell 15 minuter
Övriga hotell ligger inom centrumfyrkanten

AVSLUTANDE SAMLING
Nytt för i år är återsamlingen dag 3. Vi börjar där vi slutade, på Umeå Folkets hus, där vi knyter ihop säcken och får inblickar i vad som sagts i de olika spåren. Vi avslutar med kaffe. För alla som har valt program på torsdagen kommer värdar att finnas på plats i direkt anslutning till Umeå Folkets hus och hänvisa till rätt vald aktivitet.

MER OM UMEÅ OCH KONTAKT
Ta gärna en titt på www.visitumea.se och bekanta dig med staden.
Frågor om Vårmötet besvaras av Anki Berg, e-post: anki.berg@sverigesmuseer.se

Frågor om anmälan samt boende besvaras av Meetagain konferens: varmote2014@meetagain.se eller 08-664 58 00