Storholmen

Sommartider är museitider och på museerna runt om i landet anordnas en stor mängd aktiviteter för stora och små. Här kommer ett urval:

Östergötlands museum arrangeras kulturguidningar runt om i länet tillsammans med Länsstyrelsen i Östergötland. Arkeologer från museet berättar om kulturhistoriskt intressanta platser, t.ex. Skällviks borgruin utanför Söderköping den 26 juni kl. 18, och naturreservatet Hägerstads slotts ekhage den 25 augusti kl. 14.
Fler sommaraktiviteter på Östergötlands museum:

• Modeexperten Lotta Ahlvar genomför två specialvisningar i den stora väskutställningen Carry Me – 100 år av handväskor, 13 och 20 juli, båda klockan 14. Väskbytardag 27 juli kl. 13-15 (i anslutning till utställning om handväskor), gratis deltagande.
  • Barnteater: Clownernas allsång med Teater Laikos den 3 juli kl 14.30, gratis för barn.
  • Prova-på-cirkus med Norrköpings ungdomscirkus den 10 juli kl 10-12 och 13-15, gratis deltagande.

Under Storholmens Vikingasommar kan du träffa riktiga vikingar som lär ut vad de kan. Prova till exempel smide, ullhantverk eller skapa i lera. Lär dig skriva med runor, se en riktig vikingabåt och mycket mer. Kom när du hör hornets signal! Något särskilt händer; det kan vara lekar, musik, föredrag eller så är sagoberättaren på plats. Öppettider: 16 juli – 2 augusti, tisdag till lördag 12:00-16:00. Öppet i alla väder, inomhusmiljöer finns.

Scenkonstmuseet fyller sommaren med scenmagi för alla åldrar. På Scenkonstmuseet kan man ta plats på teaterscenen, dansgolvet eller bakom trumsetet, mixa en egen hitlåt eller gå loss i kostymförrådet. Fri entré för barn. Utställningen "Elektronmusikstudion – konst, teknik och politik" visas fram till den 1 september.