Sveriges Museer deltar i en rad programpunkter under det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur, som i år sker helt digitalt den 10-13 februari och är gratis för alla att delta på.

Du registrerar dig via Folk och Kulturs digitala plattform och kan sedan följa tredagarsprogrammet. Sveriges Museer deltar med ett spännande rapportsläpp, ett seminarie tillsammans med Svensk Scenkonst om smittsäker kultur, i Kulturdepartementets samtal med Amanda Lind och Folk och Kulturs möte med tre inspirerande personer som får prata om hur vi tar oss an framtiden. Alla våra deltaganden under veckan finns listat på denna sida med direktlänkar till sändningarna.

Onsdag 10 februari
Kl 09.00-09.30
Museer under fortsatt press - Hur driver vi verksamheterna framåt
Arrangör: Sveriges Museer
Läs mer och streama seminariet här.
I en ny rapport undersöker nu Sveriges Museer hur läget ser ut efter (och under) pandemin. Den dynamiska museisektorn stärker samhället lokalt och nationellt. Men vad händer runt om i Sverige när en av pandemin hårt drabbad ekonomi kräver ännu hårdare prioriteringar?

Skärmavbild-2021-02-04-kl.-15.03.21

Onsdag 10 februari
Kl 13.15-14.10
Statsråden Lind och Baylan i samtal med kulturella och kreativa näringar
Arrangör: Kulturdepartementet
Läs mer och streama seminariet här.
Utmaningar och möjligheter för framtidens kulturella och kreativa näringar - Amanda Lind & Ibrahim Baylan i studiosamtal med gästerna Jeanette Gustafsdotter Sveriges Museer, Ola Jacobson , Johan Holmer och Ulrika Källén. Moderator: Stefan Ingvarsson.

Onsdag 10 februari
#FRAMÅT Hur går vi vidare?
Arrangör: Folk och Kultur
Läs mer och streama seminariet här.
2020 har varit omtumlande och stillastående på en gång. Hur har det påverkat oss som människor och hur har det påverkat samhället, kulturen och konsten? Möte tre inspirerande personer, varav en är Sveriges Museers generalsekreterare Jeanette Gustafsdotter.

Fredag 12 februari
Kl 09.15-10.15
Smittfri kultur
Arrangör: Sveriges Museer och Svensk Scenkonst
Läs mer och streama seminariet här.
Tillgången till kultur har begränsats under pandemin. Hur ska museer och scenkonst omstarta och öppna upp? Kommer besökare och publik tillbaka? Under pandemin har kulturen arbetat fram riktlinjer för att skydda publik och besökare. kultur ska vara tillgängligt för alla och kultur stärker demokratin, men hur gör vi det möjligt när kulturen inte får verka?