Riksförbundet Sveriges Museer driver den svenska museibranschens gemensamma intressen. Vi är en ideell medlemsorganisation med en stab som innefattar generalsekreteraren, en verksamhetskoordinator, en deltidsadministratör samt en kommunikatör på 75 % som vi nu söker en ersättare för.

Om tjänsten

Hos Sveriges Museer arbetar du hands-on med påverkansarbete genom kommunikation, nyhetsproduktion, bildsättning (egna bilder, andra bilder, viss bildredigering), allt med tonvikt på positionering av museerna. Du är en del i ett litet team som tillsammans strategiskt planerar och utför arbetet. Du är den som arbetar mest proaktivt gentemot massmedier och stödjer generalsekreteraren som är talesperson. 

Arbetet vid Sveriges Museer är under ständig utveckling med fokus på medlemsnytta. Sveriges Museers medlemmar driver mer än 280 museer runt om i landet. 

Som kommunikatör är du direkt underställd generalsekreteraren. Arbetet sker oftast på distans samt genom möten i Stockholm, där vi har en trevlig kontorslokal.

Anställningen omfattas av kollektivavtal via Arbetsgivaralliansen. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning i sex månader. Tid för tillträde kan diskuteras.

Kvalifikationer

För att lyckas behöver du ha känsla för slagkraftig kommunikation. Som person är du strategisk, noggrann och prestigelös. Du är också proaktiv, exempelvis vad gäller massmediekontakter. Du behärskar kommunikationsarbetets olika delar, från att skriva pressmeddelanden till att kommunicera digitalt, och har en förmåga att förmedla budskap på ett engagerande sätt.

Vi vill att du tidigare arbetat med kommunikation och har vana vid program som WordPress, samt ser gärna att du har intresse för bildsättning, fotografering, bildredigering och enklare filmproduktion. Vi tror att du har högskoleutbildning eller likvärdig utbildning inom kommunikation.

Är du intresserad?

För frågor kontakta generalsekreterare Gunnar Ardelius gunnar.ardelius@sverigesmuseer.se
Din ansökan med personligt brev och CV behöver vi ha senast den 5 november via info@sverigesmuseer.se
Skriv “Ansökan Kommunikatör Sveriges Museer” i ämnesraden.