Riksförbundet Sveriges museer (RSM) har som verksamhetsidé att ta tillvara och driva den svenska museisektorns gemensamma intressen. Visionen är att vara starka samlande och synliga.
I sin verksamhetsplan har styrelsen två tydliga fokusområden, medlemsnytta och främjande. Båda dessa områden kräver en bra kommunikation både inåt mot medlemsmuseerna och utåt gentemot beslutsfattare, media, organisationer och andra.
Genom ett fokuserat arbete har nu RSM etablerat sig som en tydlig röst för de svenska museerna.

Vi vill nu gå vidare och ytterligare stärka vår kommunikation.

Riksförbundet söker nu ett medlemsmuseum som vill stödja förbundets arbete med sin kommunikation. Det handlar om hemsidan www.sverigesmuseer.se, Riksförbundets eget sociala nätverk Mötesplats museer, Facebook, Twitter, samt arbetet gentemot media.

Vi tänker oss ett samarbete där Riksförbundet tillsammans med ett medlemsmuseum ytterligare utvecklar området kommunikation.

Låter det här intressant. Vi vill gärna ha en intresseanmälan senast den 20 april till:
mats.persson@sverigesmuseer.se

Har ni frågor, kontakta Generalsekreterare Mats Persson, mats.persson@sverigesmuseer.se , 0708-11 60 40.