StafettbloggFör drygt sju år sedan mönstrade jag på ett fartyg som i mångas ögon var på väg att sjunka. Sjöfartsmuseet Akvariet, en gång i tiden en av Göteborgs mest välkända attraktioner, hade blivit ett stort problem. Skulle man lägga ner verksamheten? Nja, kanske lite drastiskt.  Istället fick det bli en avdelning till ett av stadens större museer. På prov i ett år sa politikerna, men tanken då var nog att det skulle permanentas?

Det var så jag hamnade på sjöfarten, från en dag till en annan. Från ett museum till ett annat.  Från medarbetarskap till chefskap.

vagorNågra månader senare medverkade jag i en debatt om museets framtid. Ett hundratal personer från sjöfartsnäringen var samlade. Det tog inte många minuter förrän en ung man reste sig upp och ställde frågan: Hur kan en kvinna som inte är sjökapten få vara chef för ett sjöfartsmuseum? Det var då jag bestämde mig!

Vi arbetade inåt och utåt. Vi skapade resultat och fick åter stå på egna ben. Nu skulle framtiden utforskas. Vi arbetade med unga & gamla, beslutsfattare & forskare, näringslivsfolk & kulturaktörer. Resultatet, ett förnyelseprogram som pekade ut museets framtid. Nya arbetssätt och nya teman. Huvudmännen gav tummen upp, men än var de inte beredda att öppna plånboken.

Årets museum logo_2012Vi fortsatte arbetet med att förändra museet. Tillsammans med omvärlden, i utställningar, aktiviteter, fokusgrupper och olika brukarprojekt. Sakta men säkert ökade intresset för museet. Besökssiffrorna fördubblades. Äntligen fick vi medel till att realisera våra tankar. Ett helt nytt våningsplan! Tidsplanen var tight och budgeten begränsad. Varenda krona försökte vi använda på bästa sätt. Resultatet blev över förväntan och nu är vi nominerade till Årets Museum. Vem hade trott det?

/Anna Rosengren
Chef vid Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg

De kommande veckorna bloggar företrädare för finalisterna i Årets museum. Denna vecka möter vi Anna Rosengren som är chef på Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg.