StafettbloggPost-it-lappar. Fler post-it-lappar. Deltagarväggen lyser solgul av post-it-lappar. Många besökare vill svara på varför de är lyckliga. Telefonen ringer. Vad händer på Vårstad i Museiparken? Det blir musik från hela världen. Kammarorkestern Musica Vitae spelar i parken och besökarna kan ta med sig picknick-korgar eller köpa från kooperativet Mackens kafé på Utvandrarnas Hus. Marta på Kafé Kuska bakar bröd och kakor med recept från hela världen. Och mer? Jo, Kulturskolan spelar jazz och Värends Spelmansgille har bjudit in folkdansgillet. Pedagogerna kommer att vara i Teaterparken där barn mellan 5-17 år får provsmak på sommaraktiviteterna på Kronoberg. Mellan 15-20 aktiviteter kommer att förberedas som att måla i filmjölk eller sy sin egen luffarschackspåse i skinn. Ja, kanske vi även kan berätta om sommarens trasmatte-tävling för barn på Hjärtenholm eller loppisarna, ja i alla fall auktionen med tidsenliga kläder. Jag fortsätter att städa sportlovsbordet med pappersklipp, Agneta Flock och Lena Håkanssons utställningar har inspirerat till elefant-girlanger och stjärnor som dekoration i fönstret. På lördag kommer Agneta själv och håller en workshop om Sashikobroderier i rummet bredvid, fast innan dess har författaren Lasse Berg hunnit vara här och pratat om gryningen över Kalahari. Och innan dess ska ritningarna över sommarutställningen Kryddor från Rosengård vara klara, för hur ska vi gestalta möten med mat mellan människor lokalt? Det får bli ett möte med Fredrik och Saha. Kan vi kanske göra ett tv-program om lokal mat från hela världen även i Växjö? Avdi på Öppna Kanalen kanske vill? Och den ständiga frågan om lunchdiscot, när är det dags för nästa lunchdisco? Kan Konsthallen ta över stafettpinnen eller möjligtvis biblioteket? Frågan blir olöst, plötsligt möter jag konstnärerna från Konstrundan och nu när dem är här på museet så vill jag helt enkelt ta hand om dem! Tack och lov att dygnet har många timmar, jag får fortsätta efter lunch!

/Kicki Rydemalm.
Ansvarig för den publika verksamheten på Kulturparken Småland.

Årets museum logo_2012Några veckor bloggar företrädare för finalisterna i Årets museum. Denna vecka är det Kulturparken Smålands tur.