Nu är programmet klart; välkommen med din anmälan!

museet-utan-granser-farg-cmyk-original-002Temat för årets vårmöte är hur digitaliseringen av samhället och museisektorn påverkar våra verksamheter och våra sätt att jobba. Det handlar om museet utan väggar, där museet kan bäras runt i din ficka. Det handlar om gränslöshet, där det digitala förenar. Digitaliseringen och dess konsekvenser är en praktisk och en strategisk fråga för museer och samhället i stort.

Några viktiga frågeställningar är: När går vi in i nästa era – där det digitala är en naturlig del av hela museets verksamhet och inte längre är något speciellt? Hur skapar vi delaktighet? Hur undviker vi digitalt utanförskap – internt och externt? Hur jobbar vi praktiskt med spelifiering, länkade öppna data, samverkan med andra sektorer, publik interaktion och engagemang via social media?

Den 25 april samlas vi i Södertälje stadshus. Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner och kulturminister Alice Bah Kuhnke invigningstalar sedan delas priset för Årets museum 2017 ut. Därefter möter vi personer från andra sektorer som kan det här med digitalisering. Samtalet, där också Fredrik Linder (Kulturdepartementet) deltar, kommer att handla om digitaliseringens konsekvenser i samhället. Övriga deltagare är bl a. Anna Engqvist (PRV), Anette Novak (vd RISE Interactive) och Jan Gulliksen (tidigare ordf. digitaliseringskommisionen). Samtalet leds av Joakim Carlsson (Historiska museet). Vi får sedan, varvat med fler prisutdelningar, lyssna på Lars Amreus om Riksantikvarieämbetets nya roll och Ashkan Fardost som är expert på den digitala utvecklingens påverkan på oss själva och i framtiden. Slutligen testar vi museernas digitala mognad; i ett panelsamtal med representanter från olika museer i Sverige.

En nyhet för i år är att andra dagen  (26 april) och tredje dagen (27 april) ser ungefär likadana ut. Vi har strukit utflykterna och satsar mer på seminarier, workshops och mingel. Vi inleder också 26 april med en keynote för alla – Douglas Hegley (Minneapolis Institute of Art) som pratar om digital transformering inom kulturarvssektorn. Den 26 april och den 27 april rymmer sedan över 40 olika programpunkter att välja mellan; och vi möts i Södertälje stadshus och på Torekällbergets friluftsmuseum. Ännu en nyhet för i år är "infotorget" där vi presenterar ett par utställningar med digitalt tema samt tre olika digitala produktioner.

Ladda ner programmet som pdf här»

Gör din anmälan här»

Konferensavgift

Ordinarie avgift alla dagar 25-27 april: 3400 SEK exkl moms.

Medlemspris alla dagar 25-27 april: 1500 SEK exkl. moms (Gäller för max två personer för fullvärdiga medlemmar och en person per associerad medlem.)

Deltar endast 25 april: 1400 SEK exkl. moms

Deltar endast 26 april: 1400 SEK exkl. moms

Deltar endast 27 april: 1400 SEK exkl. moms

Mingelmiddag (vid bokning enstaka dag) 500 kr exkl moms

Frågor?

Frågor om anmälan samt boende besvaras av Meetagain konferens:
varmote2017@meetagain.se, tel 08-664 58 00

Frågor om program besvaras av Anders Wikström, projektledare:
anders.wikstrom@sverigesmuseer.se, tel 0739-84 19 19

Årets vårmöte arrangerar vi tillsammans med Torekällbergets friluftsmuseum och medverkande organisationer är Livrustkammaren, Skoklosters slott & Hallwylska museet, Nationalmuseum, Nordiska museet, Riksutställningar, Stockholms läns museum, Medeltidsmuseet och Stadsmuseet i Stockholm. Huvudsponsor är MTAB.

 

arrangorslogga

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara