KULTUR I Almedalen

Tillsammans med Svensk Scenkonst ligger vi bakom Kultur i Almedalen

Gotlands_Museum_(Fornsalen)_logga_(6)

Arrangemanget pågår på Länsteatern och Gotlands museum 28-30 juni

Plattformen Kultur i Almedalen arrangeras av Svensk Scenkonst och Sveriges Museer. Lokala värdar är Länsteatern på Gotland och Gotlands Museum. 

Svensk Scenkonst och Sveriges  Museer tänker fortsätter driva det kulturpolitiska samtalet i olika former. Almedalen behövs för den demokratiska debatten och Kultur i Almedalen som en del i denna demokratiska arena.

Till hela programmet och Kultur i Almedalens hemsida>>

partierna

Kultur i Almedalen 2022: Museernas förtroendekapital - ett samtal med de politiska partierna. 

Bildstenshallen (Gotlands museum Fornsalen) den 5 juli kl 9

Hur står det till med förtroendet för museerna. En ny rapport från Sveriges Museer kommenteras av partiernas kulturpolitiska talespersoner.

Vad är politikens roll i museernas förtroendekapital?

Ett oroligt Europa. Museerna har utifrån sina samlingar en unik position att förklara historiska och nutida skeenden. En ny rapport från Sveriges Museer sätter ljuset på museernas trovärdighet och vad som ligger bakom. Vad säger museicheferna i rapporten och hur tänker politikerna.

Medverkande: Meit Fohlin (S), Annicka Engblom (M), Bo Broman (SD), Catarina Deremar (C), Vasiliki Tsouplaki (V), Amanda Lind (MP) och Anna Starbrink (L). Moderator är Niklas Cserhalmi, ordförande Sveriges Museer.

Arrangör: Sveriges Museer

 

FAQ

Här hittar du vanliga frågor och svar om Sveriges Museer.

Läs mer

Medlemsförteckning

Sveriges Museer bildades 2004. Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Med drygt 230 medlemmar från norr till söder representerar vi stora delar av Museisverige.

Läs mer

Snabbfakta om museer

Ordet museum härstammar från mouseion som i antikens Grekland var en helgedom åt muserna – vetenskapens och konstens gudinnor. I Sverige finns en museilag som reglerar offentligstyrda museer. I lagen fastställs att museerna skall bidra till samhället och dess utveckling genom att främja kunskap, kulturupplevelser och fri åsiktsbildning.

Läs mer